Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

FIATAL KUTATÓK JÉGEN

2017. március 20. 09:50 - RózsaSá

FIATAL KUTATÓK JÉGEN

Mintegy 50 fiatal kutató – a „nagyok” nyomdokain – mutatja be munkáit; értelmesen összeszedetten, viccesen adnak elő - szívmelengető. ÉS SENKI SEM FOG GYANÚT! Pedig már a csomagolás árulkodó (ingyenes, pazar plakátok, füzetek), hát még a beszédes címek: „Alvó kutyák szívritmusa”, „Tojáspite termékfejlesztés”, „Szamócapürék színe”, „Kazah tavak”, „Eurovíziós Dalfesztivál”… aztán mindezt betetőzve: itt is, mint a minap, egy óriáscég nyomul szemérmetlenül és viszi jégre a fiatalokat és jövőjüket!

(Mint engem 40 éve Kölnben):

  • „Elkutattuk” előlük a még ígéretesnek tűnő témákat,
  • maradt az abszolút jelentéktelen részletek, jelentéktelen részleteinek kutatása,
  • időközben ismét átállították a Végítélet Óráját (ökoválság, gazdasági csőd, szegények inváziója fenyeget),
  • a témák témaadóikról árulkodnak: publish or perish, kutass multi-megrendelésre, ők tudják, milyen „innovációt” kér a világpiac, milyen őrültséget lehet még megetetni a fogyasztóval.

Volt ugyan néhány zöld dolgozat is (arzénes vizek, édesítő szerek), de hol vannak a jövőszcenáriók, társadalom-modellek, világ-kockázattársadalom, új nacionalizmusok, vagy akár a kurzusnak oly kedves néphagyományok? Csak semmi Popper, Kuhn, Feyerabend – abból ki él meg?

Ne engedjük, hogy a multik fölvásárolják az egyetemeket és a professzorokat! (Tüntetés a MTudE ellen, 2004).

De hát: Alles ist Windhauch, minden hiábavalóság, mondja a Prédikátor. Idd a borod és tiszteld az Istent!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2612353211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása