Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

OPEmajális2017

2017. május 15. 09:02 - RózsaSá

OPEmajális2017

-2018. június 1.: Fekete limuzin kanyarodik a Kossuth térre: jól öltözött fiatalember száll ki, végigsiet a vörös szőnyegen a díszegyenruhások sorfala között, az Országház lépcsőjéhez. Ott Orbán Viktor miniszterelnök a.D. várja, egy szál piros rózsával. Átöleli, meglapogatja, minden jót kíván az új elnöknek, majd ő megy vissza a szőnyegen. Mikrobusza előtt megfordul, még egy férfias intés, egy mosoly. Utolsó pillantás a Házra – titkon egy könnyet nyom el, majd beszáll és elhajtat. Az új elnök szapora léptekkel föl a lépcsőn és be.

-Gyere ki a folyosóra, úgy nyakon váglak, hogy elszáll a fejed! – így a jobbikos képviselő az államtitkárnak a Parlamentben. Büfé, fél óra múlva: Haver, jól beoltottalak, mi? Na, ezt a kört én fizetem!

-Baja lehet Önnek és Magyarországnak, ha nem ismerik India XV. századi történelmét! – mondta Matolcsy a barátnője dolgozatáról (Az indiai elefánt). Szegény fickó, már direkt utaznak rá, ha bejön, rögvest kap egy csomó kérdést, hogy földobja kicsit a hangulatot.

-2020: A kétsebességű EU eurós gyorsvonatára Mo.-nak sikerült fölkapaszkodni. A Rózsa Sándor Magyar Nemzeti Bankot bezárták, majd, mint Gyuri-konyhát, újranyitották. Matolcsy itt árulja azt a kolbászt, amit hátul a Séf töltöget.

-Hollik/KDNP: A miniszter úr azért nem mondta, hogy érintett, mert ha így volna, szólt volna.

-Miniszter: Most egy kicsit lecsukunk, aztán hazamehetsz, házi őrizetbe. Majd küldj el valakit a dugipénzedért. (Fazekas-Marcsika, 2. évad, 3. epizód).

–A „Ne írd alá, János” molinóért a szocik pénzbüntetést kaptak Kövértől, „a köztársasági elnök letegezéséért”. Miért, ha magázzák, kitünteti őket?

-„Sétáló agyhalottak”, „Rettenhetetlen hiéna”„Eszement játékok”, „Add a lóvét, öreganyám!”, „Olimpián innen”, „Minden héten háború” (tv-műsor, 2017.márc.21).

-A kettős állampolgárok kettős adóztatását vezeti be a kormány 2018-tól. A Kárpát-járulékot busó maszkos NAV-tisztviselők szedik be minden június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján.

-A kormány 2 méteres villanykerítéssel keríti körül az országot. –Miniszter úr, ez a migránsok ellen lesz? –Fenét, csak valahogy meg kell akadályozni, hogy az utolsó fiatal is lelépjen az országból!

-Áramot vezetnek a határkerítésbe, villanypásztort kap Magyarország. Esténként nagy a sor és a bőgés a tejelésnél.

-A bicskei Erőmű-tó után a Balatont is körbekeríti Mészáros Lőrinc, hogy ne maradjon le nagy körbe-kerítő barátjától.

-Csónakázó tó épül Felcsúton. Kikötőjében Noé bárkája is lesz, migráns gályarabokkal, für alle Fälle.

-B-tervként, repülő után, űrhajót is vesz a kormány, hogy biztonságban legyen a szavazóktól. (Ha valami félre menne).

-A DER SPIEGEL is ismerni véli hazánk legokosabb gázszerelőjét (17.jan.7): Lörinc  M é s z a r ó s . Hát ezt kérdjük mi is!

-A vajdasági magyarok soha nem érezték ilyen jól magukat (Szijjártó, Pancsova, 17IV27). Ha hozzám vágnak 50 milliárdot, én is jól érezném magam!

-Csöng a telefon, feleségem fölveszi. „Üdvözlöm, Botka László vagyok!” (És azt hiszem, ezzel az Orbán-trükkel még egy rakás választót behülyíthetek!) Nejem cifrákat mond. -És ha nem gép volt?

-Fél milliárdot kap a CÖF a   c i v i l i t i k a   tanulmányozására. Tanulmányozzák, hány betűből áll, visszafelé van-e értelme, és ott, ahol a kurta farkú malac túr.

-”Ott, ahol zúg a négy folyó, ott ahol szenvedni jó” (Dankó Rádió). A CÖF utazási irodája, a SZADO-MAZO kft., turista utakat szervez a térségbe, Árpád sírjához. A két napos úton a buszrádióban az „Ottaholzúg” megy, időnként a melnök beszédeivel élénkítve.

-Pukli István pártot alapít. Akciós, jól fizet, a bolondnak is megéri!

-Kis ember kicsit lop, nagy ember nagyot lop.

 -Minden iskolába kell egy ló (Szűgyi János, oktatáskutató, 17III1). A kiírt pályázatra a tankerületből többen is jelentkeztek.

-Véletlenül rápillantottam gyerekem órarendjére: 1. óra: Lövészet 2. Torna 3. Ének 4. Biblia 5. Lövészet. –Számolni nem tanultok? –Dehogynem. PaksI + Paks II = Paks III.

-Újra megáll a 2-es metró a Kossuth téren... És utána el is indul?

-Ha nem lenne internet, hová írnám ki, hogy ne legyen internet?

(Maga az internet a legveszélyesebb vírus).

-Tíz éves az Országos Pech és Balek Szövetség (OPeBaSzö). Az elnök a díjátadásra nem érkezett meg a Parlamentbe. (A pechesek összevesztek a balekokkal).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5012505699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása