Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

NINCS SZÁM, IDŐ, BOLDOGSÁG, HALÁL, VILÁG

2018. március 14. 06:43 - RózsaSá

NINCS SZÁM, IDŐ, BOLDOGSÁG, HALÁL, VILÁG

SZÁM: Csak egy rács, amit az ember rátesz a világra, hogy kényelmesebben éljen. Mondja az oroszlán: megettem egy gazellát, meg még egy, az kettő? Egy törzs fölgyújtotta kunyhóit, miután azokat egy fehér ember „megszámolta”.

IDŐ: Azóta van, mióta méri az ember. Munkahipotézis, a kényelem végett. „Az embernek nincs szüksége időmutatókra. A nap reggel fölkel és este lenyugszik, az ember élete pedig halálával végződik. Csak ennyit kell, hogy tudjon az ember.” (Lukanga Mukara)

A BOLDOGSÁG kék madara a leghiábavalóbb illúzió: az ember egész életében kergeti, soha el nem éri és csak „boldogtalanítja” magát. Van: elégedettség, öröm, jó közérzet.

HALÁL sincs, ezt is az ember találta ki, ezzel rémisztgeti magát. Mondja a gazella: Jaj, jön az oroszlán, meghalok? Mondta már valaki, „meghaltam”?

VILÁG SINCS, csak agyunk játéka. Ha meghalok, a világ marad? Ha velem az egész város meghal, a világ marad? Ha minden ember eltűnik?

Délibábot kergetünk: ezt a vad, édes, mérgező, szerelmes, kék madarat!

(ökobetyár - még él!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9313737634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása