Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Európa határai: vízbefúltak sírjai?

2016. június 12. 15:55 - Ökobetyár

Lesbos, Lampedusa szaporodó sírhantjai nem tesznek jót az idegenforgalomnak, a nyaralóknak kissé kényelmetlen lehet, friss sírokkal a hátuk mögött a strandokon sütkérezni, 
ahol néha kisgyerekeket is kivet a víz és hullákat hoznak le a mentőhajókról. 

Tovább
Szólj hozzá!

Hans Peter Dürr: A tudomány határai

2016. június 12. 15:53 - Ökobetyár

2011 (Szemelvények)

A MODERN FIZIKA OLYAN FELISMERÉSEKRE JUTOTT, amelyek már nem engedték ıneg a határvonalak eddigi egyértelmű meghúzását az anyagi és a szellemi világ között. A természettudomány és a vallás azóta egymást kiegészítő, egymásra utaló elveknek tekinthetők. Felismerték, hogy AZ "ANYAG" NEM .,ANYAGBÓL" VAN, hanem végső fokon ,,kapcsolatstruktúrákból", amelyek nem megragadhatók, ezért szellemieknek is nevezhetjük őket.

Tovább
Szólj hozzá!

Vadóckor (1952-1962)

2016. május 08. 16:41 - Ökobetyár

Egy lavór vér

A Vasa Carapica ulicában laktunk, apai nagyanyámnál, egy hátsó kis szobában. A szomszédban, a gangon volt egy hinta, azon játszom, de fölakasztom magam a drótkötelére, egy horog akad az államba. Dől a vérem, ordítok, egy ronggyal törölgetnek, azt öblítik egy lavórban, azt látom vérnek. Etelka, apám szabóinasa visz ölében a kórházba. Hokedlit látok, undorító éteres rongyot nyomnak az arcomba, összevarrnak. A heg máig megvan, borotválkozáskor minden eszembe jut.

Tovább
Szólj hozzá!

Hatékony altruista mozgalom

2016. március 13. 15:02 - Ökobetyár

Menjetek és tegyetek jót!

(Der Spiegel, 32/2015)


118
Mit tehetünk, hogy a világot és a szegények életkörülményeit javítsuk? Az ausztrál filozófus, Peter Singer ad ehhez útmutatásokat.

Singer, 69 éves, korunk egyik legismertebb és ugyanakkor legvitatottabb filozófusa. Új könyvében a “hatékony altruizmus” erkölcsi kötelessége mellett száll síkra: Eszerint a nyugati világ jóléti országainak polgárai jövedelmük jelentős részét adományozzák olyan jótékonysági szervezeteknek, amelyek a szenvedés és az elhalálozás ellen küzdenek a harmadik világban.

Tovább
Szólj hozzá!

Kornai János a kapitalizmus védelmében

2016. március 13. 13:40 - Ökobetyár

HVG, 2015. október 24.
KORNAI: Vagyonok eredete, Bill Gates, tisztelem.
SZEA (Szelíd Energia Alapítvány): A mai kapitalizmusban ezek a vagyonok is már gyanúsak. Kitalálnak egy tolvajnyelvet, rászoktatják a világot és megzsarolják. (Az egyszerű és olcsó WIN XP-t kifuttatták, hogy másikra kényszerítsenek). A számítógép választása nem önkéntes, ha munkát akarok kapni. Ez már nem egy pumpa vagy villanyégő. Öngyilkos termékek ránk kényszerítése mért volna etikus? Futballistákat adnak-vesznek - embert legutóbb a rabszolgakereskedők árultak.

Tovább
Szólj hozzá!

OPE Hóember

2016. március 13. 13:38 - Ökobetyár

  • Miután a Politico magazin elnökünket választotta az év emberévé, közzétetté az ÉV MADARA nyertesét is. Hát nem az is a miniszterelnökünk lett?
  • Aláírásgyűjtést szervez a kormány egy másik fajta migráns, az INVÁZIÓS MADARAK ellen is (csonttollú, fenyőpinty). Ezek a külföldiek elhappolják a kukacokat magyar fecskéink elől és templomba sem járnak.

Tovább
Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu