Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Rossz keresztény vagyok

2014. augusztus 08. 21:04 - Ökobetyár

Nincs bennem semmi alázat a természettel és embertársaimmal szemben, vakon hiszek a tudományban, kevély és türelmetlen vagyok azokkal, akik más utakat látnak; mindenkit meg akarok győzni, azt hiszem magamról, én képviselem a végső igazságot, erőszakosan ágálok mások nézetei ellen és az enyém mellett, igazán meg sem hallgatom őket; gyorsan ítélkezem mindenki felett, a hét halálos bűn* mindegyikét elkövetem, azzal foglalkozom, ami elválaszt és nem azzal, ami összeköt. Egy mentségem van: tuvudovok mavadavár nyeveleveven beveszévélnivi. Savanyivi.

Legkésőbb az utolsó mondatnál tudhattátok volna, hogy ez egy provokáció, Rólatok beszéltem. Ő, aki haza gyalogolt Borból, hallgatott; ő tudta, miért. Elméje ekkor már kezdett homályosodni.

Zöld Pók, 2007 tavaszán* hét főbűn: superbia (kevélység), avataria (kapzsiság), luxuria (bujaság), ira (harag), gula (torkosság), invidia (irígység), acedia (jóra való restség). L. még: B. Russel: Miért nem vagyok keresztény?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr486588913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.