Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

DÜRR A TÚLVILÁGRÓL, LEMENT KUTYÁBA, HÁLÓZATKUTATÁS-BÍRÁLAT, NYOMUL AZ ÚJ GENERÁCIÓ, TUDTA? ORSZÁGOS INTÉZET - ORSZÁGOS SZÍVATÁS, MIKOR MENT LE A GYÁRTÓ KUTYÁBA?

2017. február 14. 11:16 - RózsaSá

BLOG2016-3

DÜRR A TÚLVILÁGRÓL

  1. Július. 09

Mit mondjon erről az 50 évig kvantumfizikával foglalkozó kutató-filozófus? Nem mondhatja: OTT A NAGY SEMMI! Csak űr, vagy még az sem - sem hideg, sem sötét! Ehelyett egy szgép- hasonlattal él: gondolatai örökké élnek a mennyei interneten.

A egész technokrata világ tagadja a lélek halhatatlanságát. Pedig egyre sűrűsödnek a jelek a világ (megfoghatatlan) szellemi szövetére. Dürrt bolond misztikusnak nézik, aki öreg korára meghibbant. Pedig nem halála előtt (2014-ben) “világosodott meg”: az új világkép már majdnem 100 éves, kezdve Heisenberg határozatlansági elvétől, amikor nem találják az elektront. (Mert nincs - csupán jó munkahipotézis!). A technokrácia, a racionalizmus tankjai megállíthatatlanok. (“Kéne egy atombomba”, ahogy Jörg Hallerbach, kölni barátom mondta volt a brémai Ördögmocsár tőzegrablásánál).

(Ökocska Nr. 79)

LEMENT KUTYÁBA

négyről

két lábra állt

de a sok út közül

a legkönnyebbet választotta:

a gépekét

 

ez becsábította a városba

ott meggazdagodott

de elhagyta istenét

elűzte barátait

 

és ismét négy lábra állt:

lement kutyába

 

körülötte tömegek

még sincs senkije

HÁLÓZATKUTATÁS-BÍRÁLAT 3.0

(Kicsi a világ, da vinci learning, 2016. júl. 5; itt nem mutogatja magát egy magyar narcisztikus tévé-riporter!)

Hogy a (hálózat)kutatás mért nem jó, nehéz fölfogni. (Nekem 20 év kellett). Egész sor tudománykritikust kell olvasnunk (Popper, Kuhn, Chargaff, Dürr, P. Kafka...)

- de először is a józan eszünket előszedni! Ekkor zsigerből irtózunk. (“Nincs más tudás, amit a magyar paraszt ne tudott volna.”)

Aztán azt kérdezzük, mért ingázik valaki Bp-Boston vonalon, közben gyilkolja a klímát és önmagát? Ezt a kis disznóságot még elkövetem, a Nagy Mű érdekében?

“Új” tudományt én is ki tudok találni. Sokkal nehezebb a világpusztítást lassítani. Tíz éves kritikám “ellenére” a hálózatkutatás dübörög, mondván “milliók életét menti”, de közben 7 milliárdét rövidíti. Csak meg kell pendítenünk “rákgyógyítás”, máris dől a pénz. (A mellrákos anyukának javulást kívánok!) A rákot nem tudjuk gyógyítani, mert nem tudjuk, mi az élet, mondta Szentgyörgyi. Hogy Szaddámot rokonainál kell keresni, ehhez mért kell hálózatkutatás? Hogy egyes hollywoodi színészeknek jóval több kapcsolatuk van, ezzel föltaláljuk a meleg vizet? A 6 lépést pedig javasolja egy nógrádi cigánygyereknek! Mondhatnánk, a hálózatkutatásnak egyesek jobban ugranak be - milliárdok pedig nemhogy orvoslást, de tiszta vizet, elégséges élelmet sem kapnak!

-A világot bármilyen matematikai kaptafára ráhúzhatjuk.

-A tudomány fő feladatait letudta, most egy problémát megold, kettőt gerjeszt. Megoldja a menekültözönt? Vagy ösztönzi?

-Az ember fékezze meg az eszét és fedezze föl a szívét!

(NOL/alternatív: A tudománynak vége, 2005. Május 16 és A tudomány vége ?/Hálózatkutatás/, 2005. Szeptember 20; SG: MINDENTUDÁS-SEMMITTUDÁS, 2005.03.08, INDEX: Tudománykritikusok, ide! 2015. Jún. 18 és Hálózatkutatás - a tudomány csődje? 2015. Jún.7; A sasadi tsz levele).

NYOMUL AZ ÚJ GENERÁCIÓ

Nyomulj, vedd el a másét! Szerezz, élj jól és ne törődj semmivel! Lökd a vakot az árokba és vedd el a botját! (Úgy kell neki, mért nem vigyáz magára?) Ha kell, dolgozz keményen - de előbb nyúld le más munkáját, ha lehet! Érvényesülj! Valósítsd meg önmagad! Semmi se számít!

Ezek a jelszavai a 90-es évektől Európa-szerte föltűnő nemzedéknek, akik nem kérnek a 68-as és a 80-as évek zöld- és békemozgalmaiból. Számunkra, kenyéren és sárgarépán élő öreg partizánok számára, megdöbbentően bukkant föl az új generáció, akik márkás ruhákat viselnek, parfümöket használnak, drága borokat isznak, luxuséttermekbe járnak és erre bármi módon előteremtik a pénzt. Mindent fölélnek, tűzijátékot csinálnak a konzervatív értékekből - mintha holnap itt lenne a világvége!

(2002, Magyar Hírlap).

TUDTA?

« Dátum: 2016. Augusztus. 27, 14:47:02 »

                Válasz idézettelIdézet Üzenet módosításaMódosítás Üzenet eltávolításaTörlés

Tudta?

-Hogy Magyarországon naponta 9 lábat vágnak le?

 

Tudta?

-Hogy az olimpiai éremlistán a 12. helyen vagyunk, de öngyilkosságban a 9.-en?

 

Tudta?

-Hogy a nemzeti dohányboltok évente 20 000 embert segítenek tüdőrákhoz?

 

Tudta?

-Hogy évente 100 ember fagy meg saját lakásában?

 

Tudta?

-Hogy amióta 16 éven felül nem kell iskolába járni, 36 000 gyereket kényszerítenek közmunkára, 15 000 pedig lébecol, betör vagy elmegy Zürichbe kurvának?

 

Tudta?

-Hogy 3,3 millió lakos él szegénységben és az ezektől elvett pénz a kormányhű klánokat gazdagítja?

ORSZÁGOS INTÉZET - ORSZÁGOS SZÍVATÁS

  1. Szeptember. 16

ÚJSÁG ÉS VALÓSÁG

(Mentő ötlet, Népszabadság, 2016. aug. 26.)

Tessék bejelentkezni, pl. szimpla gerincsérvvel, az Országos Gerincgyógyászati Központba: 1. Időpont 3 hónapra, 2. A váróban gerincgyilkos székek (aki ül, nyomja a porckorongját az idegre), 3. Számot kap, mint a lágerben, pedig a doki kiszólhatna: Kovács úr, fáradjon be! Nem mondja, mert lement kutyába. Ahelyett, hogy megnézné az egész embert (tartását, járását), rögtön a szgépét kezdi püfölni. (“Ez csak beteg-anyag, nyafog és hadovál.”) Nincs film-nézőke, nincs csontváz-modell, nincsenek gerinc-szórólapok... Le akar ültetni, holott... A cél: beírni magának a pontot, minél több beteget áthajtani és hárítani (a magánrendelés irányába). Országos központ, országos szívatás. Aki járóbeteg és idáig el tudott jönni, az főleg konzervatív kezelésre szorul - ám ő ehhez nem ért. -Nézze, itt a gerinc-tornapad, a lepedőhinta, segítsen a sorstársaimon... -Nekem erre nincs időm. Súlyterheléses MR, ami a sérülést kihozná? Upright MRT? Az a németeknél van, nem ismerjük el, mit reklámoz itt maga? (Nem kell fél milliárd, egy heveder megteszi.)

Egy a szenzációs műtét (a jó PR), és más a valóság. Hiszem, hogy rengeteg sérültön segítenek (bénulástól mentik), de hány “könnyebb” esetet hagynak kínlódni évekig? Egy kis szervezéssel már a szakrendeléseknél “háríthatnák” a betegeket, hogy ne legyen az Országos túlterhelve - de akarják? Minél több beteg, annál több pénz?

MIKOR MENT LE A GYÁRTÓ KUTYÁBA?

„Gute alte deutsche Wertarbeit”,  jó öreg német gyártmány! - mondták régen motorokra, szerszámokra, gépekre. Aztán kezdett szaporodni a bóvli, a tré, a silány a srott, a krumpli…

Amit a Monarchiában megépítettek, az meg volt építve. (Ma is áll). Nyilván akkor is voltak elvétve gyönge termékek, de ezeket kirostálta a kereslet. Ki volt az a bolond, aki olyan kaszát vett, ami az első aratáskor eltört? Viszont a kapitalizmus nem a minőségre hajt, hanem a mennyiségre: dobd el és vegyél újat! Ez az EU-ban a 70-es években kezdődhetett, az egyszeri használatos műanyag edényekkel, a fröccsöntő iparággal. Csakhogy nem állt meg a műanyag pohárnál: mosógépek, cipők, autók és az egész elektronika ma már szándékos öngyilkosságra van tervezve! Nem javíthatók, sőt, akadályozzák a javítást. Hány olyan szerkezet volt már a kezemben, amit föl sem tudtam nyitni! Úgy vannak megcsinálva, hogy durva fölnyitásukkor tönkre menjenek. A szgépeknél nem is szükséges az elromlás -  elég az elavulás. (A WIN XP kivonása példa a zsarolásra,, amikor szegény kórházak, szociális intézmények ezreit az új megvásárlására kényszerítették ).

Az ipar átállt a tartós termékekről az eldobhatókra. A globalizáció után a cég ott gyártat, ahol nincs környezetvédelem, sem szakszervezet. Valójában ilyen címke illene az árura:

KÉSZÜLT TERMÉSZET- ÉS EMBER-KIZSÁKMÁNYOLÁSSAL.

Az eldobhatóság aztán áttevődik: eldobható gyerek, eldobható barát, eldobható feleség.

Ebben a láncban mindenki cinkos.

A tervező mérnök: Öngyilkoló terméket kell terveznem. Tudom, hogy átverem a vásárlót, de vagy lemegyek kutyába, vagy elvesztem az állásom.

A kereskedő: Tudom, hogy becsapom a vásárlóimat, de nekem is meg kell élnem.

Vásárló: Messze a lánc elején esőerdőket irtanak, éhbérért dolgoztatnak, hogy én olcsón megvehessem. Vagy nem tudom, vagy nem veszek róla tudomást. Olyan messze van tőlem, én ilyet nem látok, csak a zöldek hőbörögnek.

Ám az eldobható termékek korszaka véges: egyrészt a szeméthegyek, másrészt a kiürülő bányák miatt. A legjobb kapitalizmus sem tudja föltölteni a bányákat, megakadályozni a fölmelegedést.

Az ETERNITY DEVICES, az örökös készülékek ideje (vissza)jön: mosógép, kerékpár, traktor – elegendő kopó alkatrész-pótlékkal – minden további nélkül előállítható!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9012257796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása