Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

RÉGEN NEM HALTAK MEG AZ EMBEREK

2017. február 26. 12:08 - RózsaSá

RÉGEN AZ EMBEREK NEM HALTAK MEG

Össze zsugorodtak, aszottak,  majd szerveik többsége egyszerre mondta föl a szolgálatot. „Megöregedett és meghalt”. Az egészséghordó dongái (mozgás, táplálkozás, lelki higiéné, stb.) ma már nem egyszerre rövidülnek - ha a baleset-donga a legrövidebb, ott folyik ki az egészség. „A nap reggel fölkel, este lenyugszik és az ember élete a halállal végződik. Csak ennyit kell, hogy tudjon az ember.” (Lukanga Mukara). A halált attól kezdve találta ki az ember, amióta elkezdte az eszét járatni. A „halál” sem más, mint közmegegyezés. Nem tudhatjuk, mi lesz, ha kihűlünk. Orvosok ezután is – rövid ideig – élő tudat jeleit látják.

Ha meghalok, az entrópia-törvény fölfedezője nevével leheljem ki lelkem? (Clausius). Hát nem szebb: „Mert elmegy az ember az ő örökös házába és a por földdé lenne, mint azelőtt volt; a lélek pedig megtér Istenhez, aki adta volt azt.” (Prédikátor, 12,9).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9212295101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.