Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

ORSZÁGOS PECH ÉS BALEK SZÖVETSÉG 2017

2017. február 11. 17:46 - RózsaSá

A 2008-ban indult OPeBaSzö folytatódik!

ORSZÁGOS PECH ÉS BALEK SZÖVETSÉG

Az semmi, én akkora balek vagyok, hogy… 2008-ban az OPeBaSzö megtartotta alapító gyűlését. A „megtartotta” kicsit erős kifejezés, ugyanis a tagok 99%-ának pechje volt és

                a vekkere helyett az autóriasztója indult be,

                lekéste a vonatot,

                elromlott az autója vagy a felesége,

                a házból kilépve rálépett fiának gördeszkájára és a meszes gödörig meg sem állt,

                összekeverte a napot, hónapot, évezredet,

                tévedésből a Pató Pál Egyesület gyűlésére igyekezett.

(Ami azonban elmaradt, mert a tagok így vélekedtek: Ej, ráérünk arra még!)

 

OPE2017

OPEruszki

-Orbánovics, Lázárovics és Rogánovics menedékjogot kérnek Oroszországban.

Putyin: -Tik kto vattok? Orbán: Én vagyok a magyarok vezére! Putyin: Té njiláz hátráfélé? No ákko fordujj hátráfélé, dé há njilazol ruszki midvegy léháráp nékéd tékéid, idiot vengri!

-A miniszterelnök megtakarítása 740 ezer forint. Ez már új forintban van, 1 Új Ft = 1 millió Régi Ft.

-Napi 4 órát alszik, ez funkcionális részegséget okoz, ilyenkor hajnalban kitántorog az erkélyre és elordítja magát: ORSZÁGOMAT EGY STADIONÉRT!

-Aki aláírja a húszezreseinket, annak semmije sincs. Matolcsy az ország első számú kommunistája: megszűntette a pénzt és a magánvagyont!

-Tállai adóügyi tanácsadóként és NAV-főnökként keres havi fél milliót. Szomszédom, Kecske János egy káposzta tsz-nek ad bizalmas tanácsokat, unokaöccse, Macska Jancsi egy tejfeldolgozót felügyel. Az semmi, én akkora balek vagyok, hogy az országot rábíztam 200 rókára…

-Már a kormány tagjai is edzenek az olimpiára: amint újságíró közeledik mikrofonnal, 100 m-es gyorsfutásba kezdenek.

-Megvan a pénz az olimpiára: 60 mrd-ot kér vissza az EU a megkent 4-es metró költségeiből – ez pont annyi, amibe az olimpia kerül!

-A kormány bele kezdett az 5-ös metró tervezésébe. Ígérik, jobban csinálják!

-Rosszul tette föl a kérdést az átlátszó.hu: Nem azt kellett volna kérdeznie a polgármesterektől, vannak-e körülötte állásban rokonai, hanem, hogy vannak-e ott nem-rokonok?

-Vadászház sorozatgyártásba kezd Mondok József fideszes polgármester.  A kereslet olyan nagy, hogy a konyhán át menekül az érdeklődők elől.

-A sör- és a szemétháború után kitört a magyar-székely pálinkaháború is: A magyar Piros (pálesztől?) lovagrendi pálinka nagymester nem engedi, hogy Erdélyben is használják a pálinka megjelölést. Az agrárminiszter fájlalja „a nemzetegyesítő hagyomány továbbörökítésének” akadályozását és lemondásra szólítja föl Pirost. Az erdélyiek székely zászlóval, kerítésdöngetővel megindultak a magyar határra, ezzel a táblával: VILÁG PÁLINKÁI, EGYESÜLJETEK!

-Elismerésben részesültek az extrém hidegben dolgozó rendőrök, majd elvették tőlük az Erzsébet-cafetériát - ettől mindjárt melegük lett.

OPElázadás2017

-Minden diktátor előbb-utóbb kitöri a nyakát – csak az a baj, hogy előbb a miénket!

-Külföldről hozatja 4 milliárdért a bútorokat a „puritán” melnök. A kritikák után magába szállt, és így módosított - „magyarosra”: 16 háromlábú szék, 10 lóca, 21 téka.

-A Moszkva tér ismét Moszkva tér! (Legalábbis, míg Putyin el nem megy).

-A Kossuth Rádió, a műsor után, nem kis meglepetésemre ezt mondta:

A műsort készítette Orbán Viktor megbízásából, Andy Vajna és Rogán Antal közreműködésével, a Mészáros-Habony Zrt.

-Még egy ilyen elkúrás, mondta, és mész börtönigazgatónak!

-Nem lett volna jobb, ha Kádár után mindjárt Orbán jön? (Demokráciához demokraták kellenek).

-Nem adták el az ország aranykészleteit, csak a mérleg másik oldalára került.

Nem csalt meg a barátnőm, csak egy másik férfi oldalán jelent meg.

-Nem értette, mennyi a 223 milliárd, csak meglátta a pénzt az ablakban. Még ma is csodálkozik, hogy nem tudja elkölteni. (Rákaptak a lopásra és elnevezték politikának).

--Az LMP ötfős parlamenti frakciója tavaly 100 milliót költött kommunikációra, tanácsadásra, útburkolatra – 20 milliót fejenként. „Hogy vagy, Erzsi?” – 100eFt, „Ne igyál sokat” – 200eFt. Utóbbit a KDNP megfogadta, mert csak 100 ezret költött pálinkára. Harrach, miután elszívja cigarettáját, meghúzza a laposüveget (II. Lapos) és jól beolvas a szociknak. (A házelnök szondázást tervez).

-Mire költött a Fidesz-frakció? Látogatás: A házasság globális fóruma, 2M Ft; sertésfarkok vágása, kurtítása konferencia 300eFt, elefánt-kihalás fórum, Dél-Afrika 1,8M Ft. Kit érdekelhetett az elefánt-disznó-házasság témakör?

-Pénzhamisításért másfél évet kapott a fideszes ifjúsági elnök? Akkor az nem fideszes.

-600 milliót adnak egy, egyébként már most ingyen letölthető, vármegye-enciklopédiára, „külképviseleteknek”. A román, a szlovák, a szerb külképviseletek szintén nagyon fognak örülni a 63 vármegye közül az olyanoknak, mint Brassó, Fogaras, Pozsony, Nyitra, Bács, Szerém, Torontál.

-Épül az úszó VB épülete, a Dagály-kocka. Utolsó szakaszában Rubik-kockává fejlesztik, ahol az egyes részkockák sztár-úszóink, sportpolitikusaink nevét fogják viselni.

-Főnök, hát nem lovas nemzet vagyunk? –Is. Most vízilovas nemzet.

-Egymást érik a szocialista korrupciós ügyek, nyilatkozta a Fidesz 2017-ben. Utána néztünk: Gyurcsány hátsó autókereke többször belógott a TILOS A PARKOLÁS területre.

-Megkergült a vezető nélküli 4-es metró és az utasokat bevitte a javító alagútba.

Félő, hogy legközelebb a gép ezt mondja be: KÖVETKEZŐ MEGÁLLÓ: POKOL KAPUJA. KÉRJÜK AZ UTASOKAT, HAGYJÁK EL A SZERELVÉNYT ÉS ERRE FIGYELMEZTESSÉK UTASTÁRSAIKAT IS!

-Mikor a 4-es metró többször leragad és egy istennek sem indul tovább, ez hallatszik:

MŰSZAKI HIBA MIATT A SZERELVÉNY PÁR PERCIG NEM INDUL. KÉRJÜK KEDVES UTASAINKAT, ISMERKEDJENEK MEG EGYMÁSSAL, UZSONNÁZZANAK MEG ÉS CSERÉLJÉK KI POLITIKAI NÉZETEIKET!

-A Magyar Feministák Egyesülete keresi az alábbi dalszövegek íróját:

Harmat csillog ezüstös levelen,

Ezt a barnát magamnak nevelem.

Hajt is a szóra, a jóra szívesen,

Holtomiglan a gondját viselem!

Szőke kislány, csitt, csitt, csitt!

Repüljünk csak egy kicsit!

Viseld magad szépen,

Fenn vagyunk az égben.

Csitt, csitt, csitt! (galambom) Egy kicsit!

-Míg harangoztak, a másik adón bemondták a III. világháborút.

-Örömhír! 19 óra van!  (Mária Rádió)

-A Lánchíd rádióban MGY, a neves öko-újságíró kérdezi a még nevesebb BA ökoszisztéma-szolgáltatótól: Mikor kerültél először kapcsolatba a vízzel?

-Vége a Klubrádió Szabad Sáv-jának, miután Rangos Katalin behívta a kétmilliomodik, utolsó budapesti lakost is.

-Ugyan itt a Szószátyár arról nyitott vitát, hogy a kili-bubu, vau-vau, kot-kot-kot kölönböző nyelveken mért különböző? A kérdést továbbítottam kisunokámnak, aki így nyilatkozott: oá-oá-oá, mmm-mmm, prrr-prrr-prrr!

-Avangarde költőnk a világmindenség lényegét így foglalta össze:

kuki kuki

nuni nuni

kuki nuni

nuni kuki

-Tini lányom, miután kikapott szaftos káromkodásáért, most így szitkozódik: Teringettét! A teremburáját! A rézangyalát! A szexmunkás anyját!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7212249378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása