Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

EZREK KÖVETELIK ORBÁN VISSZALÉPÉSÉT – ZEITonline

2024. március 28. 11:31 - RózsaSá

A háttérben egy hangfelvétel, mely a kormány korrupciójára utal. A felvételt Magyar Péter ellenzéki politikus, a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje készítette, 2023 januárjában. VJ arról beszél, miként próbáltak kormánytagok a bírósági iratokból bizonyítékokat eltüntetni és szerepüket a korrupcióban eltussolni. VJ volt férjét kapcsolati erőszakkal vádolja: „Azt mondtam, amit hallani akart, csakhogy békén hagyjon.” VJ Orbán pártjának a tagja. Februárban visszalépett, mert részese volt egy pedofilsegítő elítélt megkegyelmezésében. A kormány hallgat. Gulyás G., Orbán szóvivője: „Házastársi veszekedés nem tartozik a közéletre.” A fölvétel közzététele után több ezer ember gyűlt össze a Legfőbb Ügyészség előtt. A tömeg nőtt és a parlament felé vette az irányt. Magyar fölszólalt: „Nem engedjük, hogy az utóbbi 30 év legnagyobb politikai és jogi botrányát eltussolják!” Követeli Polt Péter legfőbb ügyész eltávolítását. MP már korábban is megvádolta a kormányt korrupció gyanúja miatt. Márc. 15-én több tízezer tüntető előtt bejelentette egy új párt alapítását, amely a Fidesz kihívója lesz.

KOMMENT

Schind: Egy teljesen világos: Orbánnak semmi keresnivalója az EU demokratikus elnökei között. Az európai demokráciát veszélyezteti. Reméljük, ezt a magyarok is mihamarabb észreveszik.

Norouz: Akik most egy magyar forradalomra gondolnak, azokat ki kell ábrándítanom. Bp.-en vagyok, az események közelében, ám a többség semmit sem vesz észre, semmi torlódás vagy valami hasonló. Az ellenzék továbbra is egy „Nischenphänomen” (résjelenség).

ZEITonline, 27. 3. 2024

Tausende fordern Rücktritt von Viktor Orbán

In Budapest protestieren Tausende gegen den Ministerpräsidenten. Hintergrund ist eine Tonaufnahme, die auf Korruption in der Regierung hinweisen soll.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4518365729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása