Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

POSZTKORONA IDŐK 2023-BAN - Cognizant-CFoW

2021. január 11. 18:54 - RózsaSá

POSZTKORONA IDŐK 2023-BAN - Cognizant-CFoW

A Cognizant-konszern "Center for the Future of Work" (CFoW) munkacsoportja előrejelzést készített a 2023-as évre, 2025-ből visszatekintve. Becslést kapunk arról, hogyan változik az oktatás, az egészség, a bevásárlás. A vállalkozások a virtuális térbe költöznek. A home office standard lesz és nem kivétel - megváltoztatja életünket lakásunkban. Az utazás visszaszorul, a környezet lesz az agenda első helyén, miután a vírust, mint a bolygó segélykiáltását értelmeztük. A vírus azt is megtaníttatja velünk, hogyan bánjunk az öregedéssel és az öregekkel. Újra definiáljuk és biztosítjuk az adatvédelmet.

10 trend a jövőből a jövőbe: 2025-ből visszatekintve a szerzők a 2020-as válság utáni időre tekintenek vissza. Ez lehetővé teszi tisztánlátásunkat arra, ami holnap az new normal lesz.

1. Minden életterület megváltozik,

a politikai úgy, mint a kulturális; a gazdaság, a munkánk, a hétköznapjaink. Back to normal ( a régihez) nem lesz.

2. Minden, ami online mehet, online fog menni.

Ezáltal olcsóbb, gyorsabb és jobb minőségű lesz minden.

3. Privátházak, lakások office space-szel épülnek, sound- és kapcsolat-kiépítéssel. (Nem épp egy Robinzon-ház! Vágjuk el a vezetékeket, hogy függetlenek és szabadok legyünk!RS21I11). A 3D-nyomtató alap lesz.

4. Üzleti utak státusz szimbólumából kínosság.

Csak az utazik, akinek muszáj. Minden fölös üzleti út törölve.

 

5. Egészségi vizsgálat napi rutin lesz.

A fertőzés elkerülése végett mindenütt - épületbe lépéskor, repülőtéren, külföldi út előtt - egészség-ellenőrzés lesz

6. Gaia és Greta

az alternatívából a fősodorba kerül. A vírus nyugalmat, megállást is hozott, átgondolhatjuk életstílusunk kihatásait bolygónkra. Ez a perspektíva megmarad.

7. Emberek a gépben

Ahogy a háborúk kegyetlen módon fölgyorsították a technológiai innovációkat, úgy a covid-19 is nagyot lendít a virtual reality kommunikációs lehetőségein és más tapintó technikák fejlesztésén.

8.Tisztaság az első helyen.

A vírus kikényszerítette a nyilvános helyek, közközlekedés, házaink, lakásunk alapos kitisztítását. Ez az új tisztasági és higiénés szint megmarad.

9. Az öregség költségei

Az öregség új definíciót és fölértékelést kap. Először leszünk készek komolyabban foglalkozni az öregséggel.

10. A totális digitalizálás mellékhatásai napirendre kerülnek. Hogyan bánjunk a személyes adatokkal? Hogyan biztosítsuk az adatvédelmet? Olyan megoldások születnek, melyekre korábban még nem is gondoltunk.

der-bank-blog.de, 23. 6. 2020.

10 Trends für die Post-Corona-Zeit

Ellentézis: Bizony minden visszaáll a régi őrületre.

RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8816384822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása