Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

MÁNDOKI, ORBÁN TITKOS NAGYKÖVETE - ZEIT, Hamburg/RózsaS

2021. május 30. 09:45 - RózsaSá

MÁNDOKI, ORBÁN TITKOS NAGYKÖVETE - ZEIT, Hamburg/RózsaS

Leslie Mandoki (68), rock-zenész és zeneproducer, a Starnberger See partján, nyaralójában fogadta a DIE ZEIT munkatársait.

Bajor tájszólásban beszél, finom magyar akcentussal. Olyan akar lenni, mint Willy Brandt vagy Gorbacsov - hídépítő. Legújabb albumán a klímaválság, a migráció, a társadalom-szakadás a téma.

Emberekkel összejönni, ehhez nagyon ért. Bekeretezett fotók a stúdiója falán: Mándoki és Gorbacsov, Mándoki és Merkel, Mándoki és Rummenige.

Orbánnal a CSU Stoiber születésnapján ismerkedett meg. "Érdekes értelmiségi. Gyakran vitatkozunk, ha meglátogat." Ügyfelei az autóiparból: VW, Audi. Utóbbinak egész szimfóniát komponált. Közben siránkozik, hogy generációja kirabolja a bolygót.

Mit szól ahhoz, hogy Orbán korlátozza a szabadságot? Valamiféle "illiberális demokráciáról" álmodik? "Gőgös nyugatiak! Orbán egy barátságos ember, ám akik folyton támadják, lehetetlenné tették a párbeszédet." Szidja Juncker-t, Weber-t, M. Schulz-ot - nem épp egy hídépítés! Ő közvetíteni akar Németország és Magyarország között. Ha egy német újságíró Orbánt keresi, először őt hívja föl.

ZEIT, 27. 5. 2021.

Der heimliche Botschafter

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6216576322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása