Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

AZ OPEBASZÖ-ALAPÍTÓ 2/3 TÜKRE/RózsaS

2022. április 24. 16:23 - RózsaSá

AZ OPEBASZÖ-ALAPÍTÓ 2/3 TÜKRE/RózsaS

 

Megkövetem az ellenzéket, nem ők az OPeBaSzö új tagjai. A 2/3 az én orromra volt írva, csak tükörbe kellett volna néznem. Ott volt a balek Nr. 1.

 

2018-ban 900 nyomtassteis-t nyomtam el (Demszkyvel indultunk a Víghtől). Egyszer megeshet, de másodszor is? Konoknak és a lányomnak volt igaza, akit nem tudtam a kutyákról lebeszélni. „Ezekre nem bíznám az országot, programjuk sincs”.

 

Pedig voltak jelek! Egy szó sem volt vesztés esetére. Kértük, ígérjék meg, akkor nem ülnek be. Fordítva tették: Már a listázásnál egymást gyepálták. Többen úgy kaptak széket, hogy egyéniben sosem nyertek. „Tudják, hogy veszítenek - csak zsíros posztokat akarnak.” Akik figyelmeztettek, azokat elnyomták. Nem hallottuk: Hamiskártyással ne ülj le játszani, biztosan nyer! A családi perpatvaroknál jól bezártak ajtót-ablakot. A sok rejtőzködő és nemszavazó nem bizonytalan volt, hanem előrelátó.

 

Aztán ott voltunk, forró forradalmárok, 60 ezren az MZP-cirkuszon. A közeli hídon fölismerem Molnár Gyula volt MSZP-polgármesterünket, akinek az egész Kopaszi gátat köszönhetjük, miközben lerohadni hagyta a Parkszínpadot, játszótereket, templomokat. Csodálkoztam, milyen bölcs nyugalommal sétál családjával. Már tudott mindent? Az MZP-dzsemborin nem volt gyanús, hogy már az egész színpadkép is fideszes? Ott feszítettek, mind hataloméhes, svindler, Bauernfänger, karrierista nyikhaj! (Kivéve Juhász Pétert, akit már rég ki is túrtak).

 

Az élen MZP főkókler. Ha tudta, azért, ha nem tudta, azért. („40% esély”). Mindenki nyert: A bejutottak, az elemzők, a média, a közvéleménykutatók, a nyomdák – ki veszített? Mindenki a pénzénél volt. Szépen megetettek bennünket. Mind minimum cinkostárs. Ha nem tudták, ostobák (adják föl munkahelyüket), ha tudták, bűnük még nagyobb. Vajon Bolgár is klubtársam?

 

Furcsa volt, hogy az igazság pillanatában MZP-t rögtön otthagyták, de még rosszabb: A pártvezetők le sem mondtak! „Magyar út?” Számomra Somogyi Zoltán rántotta le végleg a leplet, amikor elmondta, a 106 ellenzéki jelölt egyike EL SEM INDULT! A helyi polgármester eltanácsolta. A hölgyet sikerült eldugni. (Bezárták?)

 

Ha ezt tudom, én sem indulok el szavazni.

 

RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8417815381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása