Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

ÍGY KÜZDÖM LE A STRESSZT – worksmart/RózsaS

2023. április 11. 18:48 - RózsaSá

ÍGY KÜZDÖM LE A STRESSZT – worksmart/RózsaS

A stressz nemcsak megbetegíthet, de munkaképtelenné is tehet. A kiváltói : Gyakori erőnkön felüli vállalások, határidők, túlórázások. Mit tehetünk?

-Tűzzünk ki reális célokat! Irreális feladat csak frusztrációt szül. És még nagyobb nyomás alá helyez bennünket.

-Tanuljunk meg NEM!-et is mondani – ha a cél képtelensége irreális. Szép a kollegialitás és az együttműködés, de ha visszafelé fenyeget elsülni, inkább visszakozzunk!

-Sok mindent zúdítottak az Ön nyakába? Priorizáljon! Van, ami előbbre van, van, ami várhat. („Ami sürgős, az várhat”/Mikes).

-Tervezze el munkahetét. Az ismétlődő agendának biztosítson időablakot. Ám váratlan is jöhet, valamennyi rugalmasság maradjon tartalékban.

- „Nyugalomban az erő” (Konfúciusz). Senki sem képes mindent egyszerre. Legyen sorrend és haladjon pontról pontra. Ne engedje figyelmét elterelni, kapcsolja ki telefonját!

-Ne veszítse el humorát! Tényleg életbevágó a feladat? Ha kicsit hátradől, a stressz máris párolog.

-Most egy kis szünet! Ha nem teszi, hibázhat és kezdheti elölről. A munkaadó köteles ellenőrizni a pihenést.

-Túlóra csak mértékkel! Energiánk véges. Lehet, most kipréseli magából – de egyszercsak: rövidzárlat, kiégés.

-Ha kilép, hagyja ott a munkahelyi gondokat. Amilyen koncentráltan dolgozott, úgy regenerálja is magát! Pecázni, kertészkedni, sakkozni – ezer lehetőség a kikapcsolódásra! (Ha felesége is egyet ért. RS)

worksmart

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4318100334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása