Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Fölbomló társadalom

2014. augusztus 08. 21:09 - Ökobetyár

2014. július 15. ● Egy fülledt nyári nap krónikája

  • Reggel a TV2-ben az Állami Számvevőszék álmosan a szemünkbe hazudozik: az államadóssággal semmi baj, föl-le megy, mint a Paks II-kölcsön árfolyama, ahol az új 120 milliárd majd eltűnik, ha jó lesz a gazdaság, csak nyugalom. (Tudja, hogy Paks II-nek lőttek, de családja, felesége van).

  • Este egy tűzoltó teljes mundérban nyilatkozgat a tévének, háta mögött a lángoló Kodály-körönddel (?!). Száz lakót kitelepítenek, két tetőfedőt őrizetbe vesznek. Meghívok néhány szerelőt és fölgyújtják a tetőm?
  • A szerelő, miután nem kapja meg a száz ezer forintos megbízást, megfenyeget, hogy ez így-úgy nem szabályos. A kéményseprő a szemembe mondja, ezt a kéményt le kell bontani és újra építeni 200 000 forintér. (A felső pár sort kell fúgázni, többször csináltam). Most 5-10 ezerért nem bajlódik, majd, ha munkanélküli lesz?
  • A 3-as metró kigyulladt, füstölve futott be a Nyugatiba. (Ezzel poénkodtam „Kalandtúra 3-as metró”). 500 000 ember aggódjon, beér-e épen, időben a munkahelyére? Ők választották ezt a stadionépítőt?
  • Egy 7 éves óvodást ünnepelnek a rendőrök a III. kerben, aki megszégyenítette őket, mikor segített elfogni egy táskatolvajt. (A rend őrei kávézgattak az őrsön? A belügyminiszter most ígérte meg, hogy minden pofon mellé állít egy rendőrt - „mintaprogram”). A rablót most ítélték el gyorsítva (?) 2 év 8 hónapra. Zsebtolvajlásért 2 év?  Mért rabolt? Egy rezsijét nem győző kirabol egy ékszereit sétáltatót? A börtönök túlzsúfoltak, küszöbön a börtönlázadások. Ha be- és kikerül, utána gyilkolni fog? 
  • Visszahívják nyaralásukról a bírákat, mert perözön várható a legutóbbi kormányhatározat miatt devizahiteles ügyben, a bankok nem hagyják annyiban. (Az ügyes bíró eldobta a telefonját).
  • A DK ellentüntetőjét csócsálják. Az ellenállás napját üdvözli az EU-Schulz, ezren tüntetnek a történelmi igazságtételért, kavicsokat tesznek le a Szabadság téren az ausschwitzi áldozatok emlékére – erről senki nem beszél.
  • Az EBESZ kimondja: a Fidesz kétharmadát szabálytalanságokkal szerezte, magyarul: választási csalással. (DK: Megyünk Strasbourgba a bíróságra. (Kellünk nekik, mint púp a hátukra). Tüntetésről semmi hír. Majd tüntetünk, ha elvisznek bennünket?
  • Felcsúton egy vízvezetékszerelő-útépítő cég újra pályázatokat nyer, holott a kertészethez nem is ért. 
  • A képviselők 100 milliót kapnak, mikor nem is ülésezik a parlament, a képviselő akkor is dolgozik, ha nyaral (Schiffer).
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr86588925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása