Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Most már örökké gyanakodnunk kell egymásra

2014. november 16. 20:33 - Ökobetyár

Mindenütt kilóg a lóláb. Ha csak az időt mondják be: hatalmat és lopni akarnak? Agyrém. Hisztéria. Megtanultok ti is zabrálni, mondta az orosz. Barátságok, kapcsolatok, házasságok bomlanak fel. Új barátos nem lesz, a régieket elveszíted. Rögtön szaglászod: nem a mi kutyánk kölyke? Ha valaki csönget: a pénzed akarja? Csak egymás közt érintkeznek, az idegeneket megszívatják. A leveleket nem válaszolják meg. A koncot nem eresztik.

Nem találkozhatunk, őriznem kell a 10 000 tárgyamat. A kapzsi estére éppúgy elfárad. A kár mérhetetlen: bizalmat – minden gazdaság és társadalom alapját- visszaszerezni nem lehet. Hány lapáttal lehet rátenni? Véges folyamat: egyszer ki sem mersz lépni az utcára. Félsz, hogy fölrobbantanak, leütnek, kirabolnak. Az ügyvéd kirabol, az orvos meg is öl. A bank nemcsak meglop, lei s köp – és le is lövet, ha kell (Láttuk a Széna téren). Minél rosszabb, annál jobb. És akkor Amerikából Dél-Amerika leszünk. Wo der Hund begraben ist.

A legszéthúzóbb nép nagy árat fizet. A bizalomvesztés nagyban megdrágítja a társadalomszervezést. Míg más országok a nyereséget jólétre, iskolára, egészségre fordíthatják, addig itt száz milliárdok mennek el ellenőrzésre, rendészekre, bűnüldözésre. Nemcsak egy kazán/20lakás lenne olcsóbb 20 kis kazán helyett /etázsfűtés/ de hűtőből, mosógépből is elég volna egy nagyobb (hatékony eszközkihasználás) he meg tudnának egyezni! (termodinamikai képtelenség egy lakást fűteni, annak egy sarkát /hűtőszekrény/ pedig fűteni. (Lásd Energiamenü). Minden kertben medence (hogy belefúljon gyerek, állat), a város szárazon. Az ipar szétszedi a családokat: a munkahelyre költözöl; ketten külön: két hűtőszekrény. Pedig milyen egyszerű lett volna: mindenki gyerekként megtanulja a tízparancsolatot, ne lopj… Ha nem lophatnának, lemondanának. Dolgozni nem muszáj: dumáljunk meg sokakat, mi minden jót csinálunk a pénzzel. Kairóban tízszer kevesebb a bűnözés.

A dzsaravák, a nyenyecek, a makimák évezredes ősközösségeit fölfedezi és szétzúzza ez az ún. nyugati civilizáció, amennyiben függővé teszi őket a gyári termékektől. Mi magyarok, hogyan is lehettünk ezer évig ukrán gázvezeték nélkül? Menj be egy kórházba: csupa civilizációs beteget látsz, a tudomány, a haladás áldozatait, akik betegre itták, ették stresszelték magukat… (Lásd Semmitttudás egyeteme). Vagy daganattal, avagy autó alatt végzed: Adja ingyen az állam a sört, az autót és a benzint is hozzá, mert megérdemlem! Honnan? Hát menjen el Európába portyázni, mint hajdanán… És mi a jó hír? Nálunk is megalakult az első panaszkórus, ahol nők éneklik el bánataikat a város terein. 150 000 magyar dallamból választhatnak…

 

2007. május 19. Zöldpók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr256907831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása