Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

MTA A CEU-NÁL: kétszázan könnyeztek! ökobetyár küldi

2019. február 16. 08:21 - RózsaSá

MTA A CEU-NÁL: kétszázan könnyeztek! ökobetyár küldi

A Stádium 28 meghívására megyünk a Nádor u. 15-be: „Tudomány a prés alatt”. Most is hanyatt esek a pazar kultúrpalotán; nem, hogy hány stadiont lehetett volna ebből építeni, de hány kunyhót hajléktalanoknak? Máson is ledöbbentem, 15 éve: A tanárok nem ismerik egymást? És ezek a diákok mind gyanús oligarchák gyerekei, akik innét dobbantanak Nyugatra?

Mintegy 200-an szorongunk az auditórium B-ben, de minek? Egyik előadó iderepült (klímabarát?!), hogy fölolvassa nekünk az Akadémia történetét, 1920-tól? Mikor h e l y z e t van? Szétnézek: zömében ugyanazok az őszes, kövérkés úriemberek/hölgyek, mint a Sz.-téren, ahol az ülések után pezsgőzni lehet az alagsorban. (Meglepi: Mécs Imre robban be, nemrég találkoztunk Budaörsön,Tóth Zoltán olvasókörében).

A két órás kínzás után végre a fiatalok kapnak szót (5 perc), visszafogottan jelzik, itt volna a délelőtti MTA-ITM tárgyalás friss híre, erre kéne reagálni, egyeztetni, mi legyen! Egy hölgy a SOTE-ról jelenti, ők nem pályáznak (taps), aztán ez is szétmállik. Simán beléphetnek az OpeBaSzö-be! „Olyan, mint Akadémia, nincs, csupán munkatársak és intézetek konglomerátuma”- homályosít föl egy fiatal hozzászóló.

Bár ez a vitadélután borítékolható volt, mégis majd fölrobbanok:

-Hol voltak 2010-ben az alkotmányvédőknél, később a Fekete Nővérnél, a szakszervezeteknél?

-Azt hitték, ők nem kerülnek sorra?

-20 éve csak pezsgőznek, ahelyett, hogy átszervezték volna magukat?

-Vakok, nem látják, milyen lett a világ, a „tudomány”?

Nemcsak én sajnálkozom, bizonyára Ő is: nem hitte volna, hogy ez egy ilyen könnyű falat lesz. (Németül: Gefundenes Fressen, talált zaba). /ökobetyár/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8814630052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása