Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

TÖBB HALÁL A KOVIDOS SZEGÉNYEKNÉL - RKI Berlin/RózsaS

2021. április 18. 06:57 - RózsaSá

TÖBB HALÁL A KOVIDOS SZEGÉNYEKNÉL - RKI Berlin/RózsaS

A szegény régiók elhalálozási kockázata 70%-kal is magasabb lehet, mint a tehetős tartományokban - áll a Robert-Koch-Institut fölmérésében.

Az RKI szerint összefüggés van a kovidosok szociális státusza és elhalálozási valószínűsége között. A járvány második hullámában az ország pénzben szegényebb részein a halálesetek erősebben (50-70%-kal) növekedtek. Ezt jelenti a RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), az RKI-re hivatkozva.

Az RKI adatai szerint a 2. hullámban a megbetegedések egyenlőtlenül oszlottak el. A 60-79 évesek incidenciája a szegényebb régiókban 190, míg a gazdagabbaknál 100 körül mozgott. A 79 éven felülieknél az eltérés még kirívóbb: 450 és 250.

 

A Sozialverband VdK (2 M tag) és a Deutsche Paritätische Wohlfahrtsverband már követelték, hogy a szegényeket jobban védjék a vírustól. A szociálisan támogatottak kapjanak 100 €-val többet higiénés cikkekre (FFP2-maszkokra és fertőtlenítőszerekre).

"Azok, akik utazhattak, behozták a vírust és most a szegények az áldozatok." - mondta Ulrich Schneider, a Paritätische Wohlfahrtsverband igazgatója. VdK-Präsidentin Verena Bentele: A politika kötelezze a vállalatokat a tesztelésre, ha a munkahelyen az érintkezés nem kerülhető el és a távolság sem tartható. Ezek gyakran alacsony jövedelmű munkák szupermarketekben, gondozásban, kantinokban, gyárakban, élelmiszer-feldolgozóknál.

zeit.de, 17. 4. 2021

Mehr Infizierte und Tote unter finanziell Benachteiligten

A gazdagok ölik a szegényeket? Ezért már barikádokra lehetne hágni!

A szegények vírus nélkül is többen halnak meg (nógrádi cigányok 10 évvel hamarabb is), mint az iskolázott gazdagok, akik jobban vigyáznak magukra.

 

RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7516504732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása