Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

HOGYAN GYŐZZÜK MEG AZ OLTÁSELLENESEKET? - ZEIT online/RózsaS, német-sajtó figyelő

2021. november 22. 09:40 - RózsaSá

HOGYAN GYŐZZÜK MEG AZ OLTÁSELLENESEKET? - ZEIT online/RózsaS, német-sajtó figyelő

 

A kérdés sokakban fölmerül. Egyre dühösebbek az oltásban kételkedőkre. Sokan tétováznak: Beoltassam magam vagy sem? Néhány oltatlannak rossz érzése van. Íme néhány érv a leggyakoribb fenntartások esetén.

 

  1. Sok beoltott mégis megfertőződött – ez nem épp oltásösztönző.”

  2. Az én immunrendszerem elég erős.”

  3. Semmit sem tudunk az oltás kései mellékhatásairól.”

  4. Ez az új mRNS vakcina nekem gyanús. Ki tudja, mit művel a testemben.”

  5. Az oltás nemcsak, hogy zavarja a ciklusom, de meddővé is tehet.”

  6. Vannak, akik az oltás után meghaltak.”

     

    1. „Sok beoltott mégis megfertőződött – ez nem épp oltásösztönző.”

A fertőzöttek megugró száma miatt ezt gondolhatnánk. Ez azonban várható volt: A vakcina védőhatása egy idő után gyöngül, pl. a Pfizer 5 hónap után már csak 50%-ban véd. Ám még így is megvéd attól, hogy kórházba, intenzívre kerüljünk. Oda csak az oltatlanok jutnak. Aki oltakozik, tesz valamit magáért és a többiekért is. Az erősen fertőzött Szászországban az oltatlanok vagy félig beoltottak heti esetszáma 1700-ra ugrott, az oltottaké 60 alatt van. Mindez egyértelműen az oltás mellett szól.

 

2. „Az én immunrendszerem elég erős.”

Ebben nem bízhatunk, bármennyire is sportosak vagyunk. Egy új vírus kering köztünk, amelyről nem tudjuk pontosan, milyen kárt tesz a szervezetünkben. Lehetőségünk van immunrendszerünket erősíteni vakcinákkal. Ezek növelik ellenálló képességünket egy olyan vírus ellen, mellyel az ember még nem találkozott. Ezért ver le a lábáról ilyen sok embert, fiatalt és egészségeset egyaránt. Lehet, hogy Önnél egy súlyos fertőzés kockázata kicsi, de nem nulla. A betegség évek múltán is szenvedést okozhat. Az oltás mellékhatásai rendkívül ritkák. Mért ne védekeznénk egy olyan betegség ellen, amely az intenzív-osztályra juttathat bennünket?

 

3. „Semmit sem tudunk az oltás kései mellékhatásairól.”

De igen! A legfontosabbakat tudjuk. Eddig még egy védőoltásnál sem észleltek kései mellékhatásokat - legyen az kanyaró, mumpsz, rubeola. Valamennyit igen, de azok rendkívül ritkák. Itt zavar egy félreértés: Ezek nem hosszú távú hatások, hanem csak akkor tűntek föl, miután tömegeket oltottak be. Kovid ellen eddig 7 mrd vakcinát oltottak el, 3 mrd ember teljesen be van oltva. Ekkora számnál nagyon sokaknál jelentkezett volna mellékhatás, ha volna. Nagyon ritka esetek mégis történtek, szívizomgyulladás fiataloknál és agyi vénatrombózis főleg fiatal nőknél.

 

4. „Ez az új mRNS vakcina nekem gyanús. Ki tudja, mit művel a testemben.”

Ez a technológia egyáltalán nem új, már évek óta alkalmazzák a rák ellen. Az mRNS nem támadja meg az örökítő anyagot, mint sokan hiszik. Nagy előnnyel bír: 100%-ban tisztán állítható elő. (Sok gyógyszer melléktermékeket is tartalmaz. RS). Egyes szakértők más oltásanyagot „levesnek” neveznek, bár ezeket már évek óta használják és teljesen biztonságosak. A tisztaság a garancia, hogy a szer csak egyetlen feladatot hajt végre: Eléri, hogy a sejtek egy olyan fehérjét építsenek be köpenyükbe, mely a covid19-re jellemző. Ekkor az immunrendszerünk aktiválódik, fölismeri az ellenséget és likvidálhatja. És ezt teszi valamikor azokkal a sejtekkel is, melyek mRNS-t tartalmaznak és külsőleg a koronavírushoz hasonlítanak – ha előbb már a sejt maga nem bontotta le az mRNS-t.

 

5. „Az oltás nemcsak, hogy zavarja a ciklusom, de meddővé is tehet.”

Valóban a ciklus egy ideig szabálytalanná válhat. Ez más fertőzéseknél is megtörténhet. Ha aktiváljuk az immunrendszert, ez a testre stresszként hat. Ilyenkor a havi vérzés késik vagy elmaradhat – idővel azonban normalizálódik. Terméketlenségről eddig az oltással kapcsolatban semmi jelentés nem ismert.

 

6. „Vannak, akik az oltás után meghaltak.”

 

Németországban naponta kb. 2500 ember hal meg, közöttük 800, aki 80 éven is túl van. Így nyilvánvaló, hogy közöttük vannak beoltottak is. A Paul-Ehrlich-Institut (PEI) szeptember végéig 1800 ilyen esetet regisztrált. Ekkor kérdezhető: Az oltás volt a halál oka? A válasz egyszerű, ha valaki 5 nappal a vakcina-fölvétel után hal meg. Nehezebb az eset, ha később és a halál oka tisztázatlan. Hogy a halál az oltás után következett be, puszta véletlen? Ezt tisztázni körülményes és hosszadalmas vizsgálatokat igényel (statisztikai és jogorvosi kutatásokat). /Ami leköti a munkaerőt. RS/. A PEI-től tudható, hogy 50 millió ember közül 50 halt meg az oltástól, ez 0,0001%. (??? Akkor se mondjuk, ha ez így volna! RS).

/Itt az első változatban becsúszott egy számítási hiba, de kijavítottuk./

ZEIT, 18. 11. 2021

Wie überzeugt man Impfunwillige?

 

KOMMENT

 

Kedves ZEIT!

Köszönjük, hogy foglalkozol az oltás melletti érveléssel, de ezen a cikken még dolgozhattál volna!

 

Kimaradt:

Az oltással chip-et nyomnak belénk!”„Ne korlátozzák a szabadságom!”

 

Több szintű érvelés kell, attól függően, kihez szólunk. Az első szint lehet az Orbán-féle: „Ha nem oltatod be magad, meghalsz.”

 

A fenti nyilván akadémiai publikumnak szólna, de nekünk is túl „tudományos” és lábon lőjük magunkat, ha így győzködnénk az oltástagadókat. A laposföld-hívőknél sem ajánlatos direkt szembe menni, hanem egy olyan példát hozni föl, amely a társunknak is abszúrd. (Ha a Föld lapos, mért nem folyik le róla a tenger?).

 

Ne mondjunk magunknak ellent! („Testünk nem-ismerete” - „Sokat tudunk”.)

Iskolázottaknak finom részleteket megmagyarázhatunk, de talán náluk sem tanácsos a sok igazság: „Az mRNS beépül sejtjeinkbe majd lebomlik.” „Szívizom-gyulladás, trombózis.” Az meg aztán végképp vérfagyasztó, hogy „50 millió ember közül 50 b e l e h a l t az oltásba”! Gondoljunk a lottózó tömegekre, akik bíznak a 0,0001% szerencsében!

 

 

*Szabadság-korlátozás? Ezen az alapon engedélyezhetnénk a pedofíliát vagy a másokra lövöldözést!

*Képzeljük el, ha nem lenne vakcina? Hányan fulladnának meg?

*Milyen érzés, ha megfertőzünk másokat? Egy kislány Mo.-on hazavitte a vírust az iskolából és édesanyja belehalt.

*Ha beül egy autóba, nem fél? Idén 500-an haltak meg az utakon, sokan kerültek kerekes-székbe, ezrek sérültek meg.

*Ha fél az oltástól, orvoshoz se menjen, ne is szedjen be semmiféle pirulát!

*Attól fél, hogy chip-pel irányítanak bennünket? Irányítanak, de nem chip-pel. Minden médiából dől az agymosás. Akkor ne nézzen reklámot, ne hallgasson híreket se – különösen bizonyos frekvenciákon!

 

Sokkal jobb, sőt, kitűnő a ZEIT „Erklärvideo”-ja (ZEIT online, 2021. nov. 21):

A VÍRUSRÓL ÉS A FÉLIGAZSÁGOKRÓL

A himlőt, a kanyarót, a gyermekbénulást vakcinákkal sikerült teljesen kiirtani. A kovidot is le fogjuk győzni, ám ez többek között az oltáshajlandóságtól is függ. Ez sajnos 80%-ról 50%-ra esett vissza Németországban. Ebben a videóban az oltás-fáradtságról és a féligazságokról lesz szó, melyek az embereket elbizonytalanítják.

 

  1. A védőoltásokkal a gyógyszergyárak nyerészkednek.”

Az USA össz-gyógyszer-nyereségének csupán a 2,5%-a ered a vakcinákból. Sokan föl is hagytak a fejlesztéssel, mert 5-10 évig is eltarthat és igen költséges.

 

  1. Akkor mégis hogy volt lehetséges a kovidra ilyen gyorsan védőoltásokat kidolgozni?”

Most minden kutató együttműködött. Az mRNS-en már 50 éve folyik a kutatás. Az eljárást 2018-ban engedélyezték, mert ez alapvetően fölgyorsítja a vakcinák kifejlesztését. Hogy a hatást és a biztonságot teszteljék, ahhoz sok fertőzött kell – ezt a kovid meghozta. A fejlesztésnél több szakaszt sikerült egyidejűleg elvégezni és sok pénz is jött. Az oltóanyag hírekor magas volt a német oltáshajlandóság, de a mellékhatások hírére visszaesett.

 

  1. Ha a vakcinák ilyen biztonságosak, honnét a sok oltásreakció?”

Az oltásreakció, mint a fáradtság, hidegrázás - normális. Ez nem a betegség jele. Ez jó jel, ilyenkor kezd a test egy védelmet fölépíteni. Minden vakcina a szervezetnek egy építési utasítást ad, a vírus részeinek fölépítésére. Az mRNS nem éri el a sejtmagot, ahol a DNS örökítő anyag van – így azt nem is változtathatja meg. Gyakori az oltásreakció 100 közül egynél, ritka 100 000 : 1, nagyon ritka 1 000 000 : 1 arányban. 2021 márciusában az AstraZeneca kétségeket okozott.

 

  1. Mégis miért engedélyeznek ritka mellékhatásokat okozó vakcinákat?”

Az engedélyezés előtt ezt nem észlelhették, mert még kevesen kaptak ilyen oltást. Ha a tesztelést elhúzzák, közben sokan meghalnak a fertőzésben. A 40 éven felülieknél az elhalálozás kockázata sokkal nagyobb, mint a ritka mellékhatások föllépése. A kovid megállításához 85%-os átoltottság kell.

 

  1. Oltás nélkül is ellenáll a szervezetünk?”

A járvány első évében Németországban 75 000 ember halt meg a vírustól. Az oltások 2021 márciusáig 150 000 életet mentettek meg.

 

ZEIT online, 21. 11. 2021

Erklärvideo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3216761528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása