Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

HALÁLVÁROS – Abszurd dráma - SPIEGEL Hamburg/RózsaS

2021. december 25. 07:03 - RózsaSá

HALÁLVÁROS – Abszurd dráma - SPIEGEL Hamburg/RózsaS

 

Hildburghausen egy 12 ezres kisváros Frankfurt és a cseh határ között Türingiában, ahol akár Krasznahorkai „Herscht”- je is lejátszódhatna. 1553 esetszámával a legfertőzöttebb német város, átoltottsága a legrosszabbak között (49,4% szemben a 69,8% országossal).

 

Thomas Eckermann, a helyi Regiomed-Klinik főorvosa: „Sem az első, sem a második hullámnál nem volt ilyen nehéz. Pár nap alatt az intenzíven fekvők fele meghalt. 33 halottal tele a hullaház.” Eközben egy csoport oltásellenes lakos karácsonyi dalokat és a német himnuszt énekelte a dec. 13.-i tüntetésen. 150 aggódó tüntetett egy neonáci vezetésével: „Békét, szabadságot – nem diktatúrát! Egy helyi háziorvos a maszkot „szájkosárnak” nevezte, a vakcináról azt híresztelte, megváltoztatja az ember genetikáját. Egy pap: „Ördög eszköze. Aki fél, annak helyén az esze.”A helyi újságban ez olvasható: „Az intenzív-ágy-hazugság tovább folytatódik.”

 

Helikopterrel vitték át a betegeket Nyugatra. Minden más műtét elhalasztva. Normál időben az intenzíven 5% hal meg, most a fele. Egy helyi, sokáig oltatlan CDU politikus kómában fekszik a jénai klinikán.

 

November közepén a régió 21 orvosa, természetgyógyásza, patikusa nyílt levelet tett közzé: „Szüntessenek meg minden állami korlátozást. Döntsön a polgár a maszkról és minden más védekezésről. Ne gyámkodjanak fölöttünk!” Az aláírók között van a helyi klinika geriátria főorvosa is. Az Eckermann fölötti emeleten dolgozik. Egyébként jó szakorvos. A klinika vezetősége elhatárolódott, bár a személyzet megosztott. Az alkalmazottaknak kiadta, világosítsák föl az oltáselleneseket. Az aláírók egyike a városi bőrgyógyász, 35 éve a pályán. „Minden gyógyszerhez részletes leírást kapok, csak a vakcinákhoz nem.” Fehérje-csomósodásról, érelzáródásról, gyulladásokról ír, mint oltás-mellékhatásokról. Azt mondja, két kollégája az oltástól betegedett meg. Ha már a GMO-ételeket elveti, úgy a vakcinákat is. Egyébként tesztje pozitív lett.

 

Egy másik orvos (háziorvos) a város főterén szintén aláíró. Megkérdeztük volna, miért csatlakozott, de zárva tart, „Szabadságra mentünk”. De korábban sem akart válaszolni, a Spiegel-tv stábját kidobta. Még 2020-ban ezt mondta: „Ez nem más, mint egy könnyű influenza. A sajtó csinált belőle 'killervírust'. A lakosságot pánikba ejtették, hogy a kormány védelmi intézkedéseit megindokolhassa.” A doktor úgy érzi, visszaestek az NDK-időkbe. Reklámozza a Telegram konteó-portált. A maszkot szájkosárnak nevezi, olyan vakcinát szeretne, amely nem változtatja meg az ember DNS-ét.

 

A második adventkor a közeli Sonnenberg-ben 1000 ember tüntetett. A szervező egy orvos. Martin Michaelis, evang. lelkész: „Azt a hatóságot, amelyik betiltja az istentiszteletet, azt az Úr és a független gondolkodók el akarják hallgattatni. Aki megtépázza az élet fáját, az előbb-utóbb távozik a paradicsomból. Egy gyógyszerrel, melynek nem ismerjük hosszú távú hatásait, az 5. parancsolat szellemében járjunk el: Ne ölj!” A végén Luther-hátszéllel polgári engedetlenségre szólít föl: „Ha ezen törvények betartásával bűnt követünk el, meg kell tagadni az engedelmességet. Amen.” Nem úgy az Erfurt-i zsinat: „Az oltás felebaráti szeretet.”

 

Ha a jelenséget jobban megvizsgáljuk, erős jobboldali irányultság tűnik föl. Szeptemberben az AfD/CDU 47,6%-ot kapott a városban. Engedély nélküli tüntetés és nem avatkoznak közbe? Csak ketten vagyunk, válaszolja a Hildburghausen-i rendőrparancsnok. Petra Dickmann, a jénai pandémiakutató csoportjával választ keres a Hildburghausen-i jelenségre. Föltételezi, hogy az egymáshoz való közelség és az összetartás kiváló közeg a vírus számára. A lakosok főleg egymást fertőzik meg, kevés a külső kórokozó. A véleményvezérek, a „narratívák fertőző ereje” óriási.

 

A polgármester, Tilo Kummer, furcsa módon az AfD-fészekben, mint Linke nyert 2020 elején 52%-kal. Nem élvezi posztját. Folyton rendezvényeket kell lemondania, intézményeket bezárni és még a pocskondiázást is el kell tűrnie. „Nincs bizalom a politikában”. Ez egészen az újraegyesítésig vezethető vissza. Egyesek szerint a kovid csak egy grippe, mások szerint nem is létezik. „Magam sem tudom elmagyarázni, miért nem engedélyezték a Szputnyikot és a kínait.” Megpróbált beszélni a háziorvosával (aki szabadságra ment) – hiába. A városvezetőség is kettészakadt. Megérti a lakosokat: A szabályok nem eléggé világosan indokoltak. A helyi kontaktkövetés egy hetes késésben van. Egy PCR-tesztre 4 napot kell várni. Lakossági fórumon akart szót érteni a polgárokkal – a veszélyhelyzet miatt nem engedélyezték.

 

Holott Dickmann épp ezt látja kiútnak: „Másféle rizikó-kommunikáció szükséges.” Ezt tanulta az ebola-krízisnél Afrikában, mikor kővel dobálták. „Kötetlen vita visz előre, amelyben minden alapelv terítékre kerül.” Így a teljes átfertőzöttség is szóba jöhet. Kummer videó-konferenciát tervezett , hogy szólhasson a lakosokhoz. Sem az egyház, sem a jénai egyetem, sem a miniszter nem válaszolt.

 

SPIEGEL, 18. 12. 2021

Hildburghausen: Weihnachtslieder und Nationalhymne

Lásd még: -Uszításból gyilkosság (2019-ben megölték Kassel kormányzóját, Lübcke-t).

-»Diesmal geht es gegen mich. Das nächste Mal gegen einen Richter«, SPIEGEL, 18 12. 2021.(Szászország miniszterelnökét megfenyegették, hogy megölik).

 

KOMMENT

Hhausen jelképpé vált – talán az egész Nyugat szimbólumává, Európa Salem-évé. A közelséget és az összetartást egy hatalmas démon fordítja visszájára: az internet. Az ember a gépek útját választja és lemegy kutyába. Az oltásellenesek ugyanúgy lehetnének géprombolók. Csak így kényelmesebb. Milyen árat kell még fizetnünk az internetért?

RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9716792576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása