Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

TUSOLÁS HELYETT: MOSDÓKESZTYŰ – ZEIT/RózsaS

2022. szeptember 19. 03:44 - RózsaSá

TUSOLÁS HELYETT: MOSDÓKESZTYŰ – ZEIT/RózsaS

 

A tipp kútfője Baden-Württemberg zöld miniszterelnöke, Winfried Kretschmann. Elég idős ahhoz, hogy a víz nem egy Raindance Select E Handbrause-ból, sem egy Komfort-Duschkopf mit Aromagel-Filter-ból hulljon reá, hanem az udvari esőgyűjtő hordóból.

 

A szürke sünfrizurás zöld „Sparfuchs” egy sor tanáccsal látta el zöld klientúrája kemény magját: E-autó, napelem, pelletfűtés. „A mosdókesztyű egy használható találmány!” - üzente azoknak, akik a REWE sertéstarja-steak-et választják a biohentes entrecote-je (marhahátszín) helyett.

 

Nyilván ezt gondolja a németek 76%-a, akik ilyen eszközzel rendelkeznek. Ezzel olyan időkre készülnek föl, amikre visszapillantva mondani lehet: Ők megmosakodtak.

 

Az RTL talált egy családot (apa, anya, leány), akik hajlandók voltak egy hétig a mosdókesztyű-spórtippet tesztelni. Gyorsan érzékelték a problémás zónát (a hát), a könnyedséget (beszappanozás), a nehézséget ( a szappantól megszabadulni) és az előnyt (peeling-hatás).

 

A végén leszögezték:

1. Kell még egy mosdókesztyű

2. Egy hét alatt 212 literrel kevesebb vizet fogyasztottak (ez évi 122 €)

3. A tusolás túl szép ahhoz, hogy lemondjanak róla.

 

Az RTL-család valamit nem gondolt végig. Természetesen a tusolás nélkülözése kifizetődő. Bár fényűző életet nem engedhetnek meg maguknak, de egy olyat, mint a zöldek Baden-Württemberg-ben. Talán egy Jaguar I-Pace EV400 járgányt sem szeretnének, mely a zöld törzsválasztók kedvence. Ezért 630 évig nem szabadna tusolniuk. Napelem és pelletfűtés még gyorsabban jöhet.

 

Tehát: akinek még nincs mosdókesztyűje, sürgősen szerezzen be egyet! Vele nemcsak a tisztálkodás új dimenziójába lépnek be, hanem egy teljesen új korszellem fürdőszobájába is.

 

ZEIT, 15. 9. 2022

Waschlappen

 

KOMMENT

Rövid tusolás és mosdókesztyű jó kombináció. A bőr dörzsölése kitűnő! 2 liter vízzel is le lehet tusolni. Ideális: társunk locsolókannával önti fejünkre az esővizet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6317934482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása