Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

A „LAST GENERATION”-T BEDUTYIZHATJÁK – Törvénysértő klímavédők – ZEITonline

2022. november 03. 17:03 - RózsaSá

A „LAST GENERATION”-T BEDUTYIZHATJÁK – Törvénysértő klímavédők – ZEITonline

Az igazságügy-miniszter, Marco Buschmann (FDP) rászólt a klímaaktivistákra, akik utakat zárnak le és műalkotásokat rongálnak meg. A pénzbüntetés mellett zárkát is kaphatnak, ha bűntettet követnek el. Berlinben egy ilyen akció folyamán baleset történt, a rendőrség vádat emelt. Egy aktivista: „Jó, ha kicsit félnek a politikusok. B.: „Bírálat és tiltakozás a demokráciánk része, de aki festményekre támad vagy mentőautót akadályoz útblokáddal, az az utóbbi esetben gondatlanul elkövetett testi sértés miatt büntethető. Hétfőn egy kerékpár-balesethez siettek a mentők, de két tüntető miatt dugóba kerültek és csak késve érkeztek meg. A vád: segélyt nyújtó hivatalos személyek akadályozása. Carla Hinrichs, "Last Generation": „Reméljük, a segítség késése nem okozott nagy bajt. Mi a jövőben, mint eddig is, fokozottan figyelünk arra, hogy ne akadályozzunk segítségnyújtást.” Vasárnap két nő a természetrajzi múzeumban egy dino-állványhoz ragasztotta magát. (Mért nem élő oroszlánhoz? RS).

KOMMENT

avatar: Csak figyelmeztetés? A törvényt érvényesíteni kell.

Kinski: A balosoknál nem siet a rendőrség a följelentéssel, amikor jobboldali tüntetést akadályoznak. Ha valakik monstranciát visznek elől, akkor már szentek?

Mfrei: Nem várható, hogy a tiltakozás ilyen formája tömegessé válik.

ZEITonline, 2. 11. 2022

So wird niemand gerettet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4617969554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása