Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

A HÉT 5 TANULSÁGA – taz Berlin/RózsaS

2023. február 04. 11:11 - RózsaSá

A HÉT 5 TANULSÁGA – taz Berlin/RózsaS

1 „Deutschlandticket“: 49 €

Drágább lesz a májusra tervezett HÉV-bérlet. A Bund és a landok 1,5 mrd €-t biztosítanak. „Da weiß man, was man hat.” (Tudod, mit kapsz.). Áremelések lehetségesek.

2 A CDU értékproblémája

Az állítólagos alkotmányvédő Hans-Georg Maaßen-t ki akarják rúgni a pártból, akit épp most választottak meg az állítólagos értékunió elnökévé. Ám hogy lehetséges egy problémás tagot problémás értékekkel kizárni, míg az összes őt megválasztót bent hagyni?

3 A németek többsége nem bízik a Bundeswehr-ben

Scholz „Zeitenwende“-je (korszakváltás) után egy éve a katonaság renoméja inkább zuhant – 25 év mélypontjára. Csak 38% hiszi, hogy egy támadást vissza tudnak verni. Még bizalmatlanabbak a polgárok a szélső jobb eszmék terjedésével szemben, magánál a katonaságnál. Csak minden 3. hiszi, hogy itt nincs probléma.

4 Titkolózók

Minden házasságban vannak tikok, de egy berlini elhunyt férj titka bombasztikus. Özvegye egy falban valóságos fegyverraktárra bukkant: géppisztolyok, revolverek, karabélyok és még egy aknavető is előkerült. Mindez mi célból? A titkot a férj magával vitte a sírba.

4 A középső uj, mint a becsületesség jelképe

Ferenc pápa (86), afrikai körútján a kizsákmányolás ellen emelte föl szavát. Egy tweet-jében a középső ujjra mondta, hogy az valami lényegesre emlékeztet: a becsületességre. A posztot gyorsan törölték, így nem tudjuk, a középső ujj mutatása a pápa áldását közvetíti-e?

Taz, 4. 2. 2023

5 Dinge

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1118041048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása