Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

ÖNJÁRÓ TESLA MEGÖLT EGY MÉRNÖKÖT – ZEIT/RózsaS

2023. április 27. 08:30 - RózsaSá

ÖNJÁRÓ TESLA MEGÖLT EGY MÉRNÖKÖT – ZEIT/RózsaS

A 2018-ban elhunyt Walter Huang ügyében a kaliforniai bíróság beidézte a Tesla-CEO-t, Elon Musk-ot. Eskü alatt, 3 órán át kell önjáró E-autói biztonságáról nyilatkoznia. A vád szerint egy videón a Tesla autopilótáját teljesen biztonságosnak állította be. Mindez hamisítás, mondja Musk, részletekre nem emlékszik. Ő az ún. „deepfake-clip-ek” célpontja. Ezekben MI-vel, audio- és videó-felvételeket manipulálnak. Egy személy hangját, valós időben, integrálják, hogy hamis állításokat terjesszenek vagy olyan helyzetekben mutassák a célszemélyt amiben sosem volt. (A mérnök nem is halt meg? RS).

A bíróság ítélete ideiglenes, júl. 31-én folytatódik a per.

Számos bírósági eljárás folyik a Tesla részben önműködő szoftverével kapcsolatban. A múlt héten az esküdtek elutasították egy hölgy vádját, aki egy Tesla miatt szenvedett balesetet.

Huang családja szerint a Tesla hibás szoftverje okozta a balesetet. A cég viszont úgy véli, a mérnök a baleset előtt telefonján egy játékot futtatott és a jármű figyelmeztetéseit ignorálta.

ZEIT, 27. 4. 2023

Autonomes Fahren

KOMMENT

Mért nem bicikliznek? RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4418111786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása