Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

4 NAPOS MUNKAHÉT – 73% szeretné – ZEITonline/RózsaS

2023. május 08. 11:41 - RózsaSá

4 NAPOS MUNKAHÉT – 73% szeretné – ZEITonline/RózsaS

Ám a 2/3 ezt ugyanannyi fizuért vállalná. Csak 17% ellenezte, ők szeretik a munkájukat. Kevesebb bérért kevesebbet dolgozni azonban nem akaródzik (8%). Ezt hozta ki a Hans-Böckler-Stiftung 2.575 dolgozó válaszából. „Bátran a kevesebb munkáért!” „Jobb munkát, ne kevesebbet!” - ilyen lózungok keringenek. Több időt szeretnének magukra és családjukra. ¾ a munkaterhet is csökkentené. Ők azt is gondolják, a munkafolyamatokon semmi sem változna és rövidebb idő alatt nem végeznének a feladattal. Fele nem viselné el a kevesebb bért, harmaduk szerint pedig nem haladnának a ranglétrán.

KOMMENT

Alb: 3 nap is elég lenne, ha nem pazarolnánk az időt fegyvergyártásra, (Putyint szegfűvel fogadnánk? RS), bürokráciára, vallási őrületre, disznóetetésre.

McFurry: Milyen lenne csak keddtől péntekig melózni (3,5 nap)? És még egy hét szabadság? A gazdagok fizetnék az örökösödési adójukból, hacsak nem Monaco-ban vannak bejelentve...

GermanGeek: 35h elteríthető 4 napra, osztályon belül, elkerülve, hogy pl. pénteken mindenki lelépne. Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg. (Ahol akarat, ott út is).

Avatarbild: Ez 20%-os fizetésemelés lenne! Ki ne szeretné?

ZEITonline, 8. 5. 2023

Mehrheit der Deutschen befürwortet Vier-Tage-Woche

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1618119262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása