Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Nemnövekedés konferencia Budapesten

2016. október 02. 11:15 - Ökobetyár

Beszéltem ausztrállal, írrel, némettel, szlovénnal - csak magyar egy szem se! “Elfelejtettek” bennünket meghívni, pl. az Élőfalut, de magától mért nem regisztrált egy magyar csoport sem? A megnyitó esti partin úgy tűnt, sokan eljöttek Budapestre ökobulizni, míg a németek java része hivatalból van itt.

Mások a saját, helyi problémaikhoz keresnek szövetségest (katalánok, görögök). Nehéz ennyi nációt egy kalap alá hozni! A glancos papírok, a mega-rendezvény (1000 résztvevő!!) sejtett költségei vérem fagyasztják. (Egy szelíd energia füzetet 60 eFt-ból kihoztam, a legutóbbit, a Robinzon-házat, 0 Ft-ból, mivel e-füzet). Az előadásokra is jellemző: ki sokat markol, keveset fog. A 32 szekció abszurd! Egy plénumot sem hallgattam végig: mi ezt a témát 30 éve Kölnben már kiveséztük. (Ez jött ki: egyesek csinálják, mások beszélnek róla.) De itt most hiába kerestem a német társadalomépítők munkáit és őket! A 11 társadalommodell (lásd okobetyar.blog.hu) első csoportja:

ALAPVETŐ RENDSZERVÁLTÁS 1. Uralombírálat (Ullrich Brandt, Christoph Spehr), 2. Szubzisztencia-perspektíva (Maria Mies, Veronika Bennholdt-Thomsen), 3. Ökoszocializmus (Saral Sarkar, Bruno Kern), 4. Radikális értékbírálat (Robert Kurz). (Közülük M. Mies és Saral a kölni csoportból). Még Saral könyvét is hoztam (A fenntartható társadalom), de a kutyának sem kellett, amint Síklaky: Létbiztonság és harmónia 2003-as kötete sem. Mentségükre: ezek a fiatalok 1986-ban még meg sem születtek! Amikor aztán egy botrányos magyar párt kezecskéjét (lólábát!) is észrevettem, búcsúztam. De nem is az apropó érdekes, hanem, hogy ennyi ember, ennyi országból békésen bulizik egymással. (Míg ki nem tör a polgárháború a menekültek miatt?). Élő szó, találkozások, vidámság - köszönet Köves Szandrának és Vincent Liegey-nek, no meg a sok “kiszolgálónak” a szervezésért!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5811759863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása