Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

CARGO-CSOPORT

2018. május 13. 08:12 - RózsaSá

A CARGO-CSOPORT

 

1. Közösség

A CARGO-közösség három egységből áll: a teherkerékpáros CARGONÓMIÁból, a CYCLONÓMIA kerékpár-műhelyből és a ZAMBÉKI BIOKERTből. Tagjai főleg fiatalok, fiatal párok és családok, akik egészséges, élhető városban akarnak élni, ezért autózás helyett kerékpároznak, ipari, kemizált élelem helyett vegyszermentes táplálékot fogyasztanak.

  1. A probléma a város légszennyezettsége, a zaj, a klímakritikus CO2. A mindennapos motoros csúcsforgalom nemcsak stresszes és mérgező, de az emberek pihenő idejét veszik el és baleseteket okoznak. Ha a közlekedők kerékpárra és közösségi járművekre szállnának át, gyorsabban, kényelmesebben célba jutnának és a város egy kellemes lakóhellyé válna, amit nem szelnék át nap mint nap zajt és mérgező gázokat kibocsájtó autók ezrei.

  2. A CYCLONÓMIA „csináld magad”-műhely 5 éve ad alkalmat biciklijavításra, biztosít szerszámokat és szakértő segítséget. Műhelyünkben fiatalok százai fordulnak meg, közösségi rendezvényeinken (piknik, flash mob, critical mass) ezrével is. A városfejlesztésben – más kerékpáros egyesülettel együttműködve – a kerékpározás megkönnyítésére, kerékpárutak építésére teszünk javaslatokat. Így egyre több kerékpárutat sikerül kiharcolnunk.

  3. Nálunk a közösségépítés alapja a kerékpározás, a bioétrend és az egészséges életmód. Évente több találkozót, ünnepséget, tanfolyamot, tábort tartunk családokkal, barátokkal a Dembinszky utcában, a Városligetben és másutt. Ekkor kerékpár-építő és szerelő technikák sajátíthatók el, mellette ügyességi versenyeket is szervezünk.

  4. Céljaink:

    -A kerékpárra átszállók számának növelése

    -A kerékpározás kellemessé tevése

    -Együttműködés a városvezetőséggel.

    -A kerékpáros közösség megszervezése és fejlesztése.

  5. Egy éve alatt a tagok számát megkétszerezhetjük, ha lízing teher- és személykerékpárokat biztosítunk az új bicikliseknek, közösségi élmény lehetőségét nyújtjuk és erősíthetjük a kerékpáros társadalom érdekérvényesítését.

    Nyitvatartásunkat meghosszabbíthatjuk.

  6. Anyagi lehetőségek híján tevékenységünk visszaeshet, vonzerő gyengülésével a közösség megritkulhat.

  7. A CARGO-csoport adományokból, önkéntesek támogatásából tarjtja fent magát.

  8. Közösségszervezőink: Logan Strechok, Vincent Liegey és Csoma Ágota – mindnyájan több éve aktívak a közösségben.

    (ökobetyár)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5713914824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása