Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

BUND/LAND INTÉZKEDÉSEIT KRITIZÁLJA Karl Lauterbach, SPD-egészségszakértő

2020. november 09. 09:25 - RózsaSá

BUND/LAND INTÉZKEDÉSEIT KRITIZÁLJA Karl Lauterbach, SPD-egészségszakértő

 

Az intézkedések elégtelenek, így az intenzívosztályok hamar megtelnek és decemberre többen halnak meg. Az egészségházak összeomlanak.

 

-Szigorúan korlátozni kell a személyes kontaktokat, le kell vinni az abszolút minimumra, különben ismét teljes lockdown-ra kényszerülünk.

 

-A home office-t ki kell bővíteni, az iskolákban az osztályokat el kell felezni és elosztani délelőttre, délutánra.

 

-Egy hét előkészület után a középületeket 2 hétre be kell zárni - egy "lockdown-hullámtörő" szükségeltetik. Be kell zárni az éttermeket, bárokat, kocsmákat, kultúrintézményeket, eddzőtermeket, egyesületeket.

 

-Csak az óvodák és az iskolák maradhatnak nyitva és a létfontosságú üzletek.

 

-Egyes kontaktkövetések helyett cluster-követés a helyes.

 

Csak így kerülhetünk ki az exponenciálisan emelkedő fertőzésgörbéből. Időt nyernénk karácsonyig. Az egészségházak nem győzik, ezért le kell állni az egyes kontaktkövetésekkel. Így egészségi dolgozók szabadulnának föl, akik a cluster-tagokkal foglalkozhatnak. Prioritás kell, csak a rizikócsoportok védelmére kell koncentrálni.

 

Retrospektív cluster-földolgozás kell. Ha egy fertőzés ismertté válik, ki kell deríteni, a fertőzött kikkel volt szoros kapcsolatban a fertőzés előtt 5 nappal. Kikkel volt egy tanteremben, kórusban, ünnepléskor, idősotthonban. Ezután nem minden egyes kontaktszemélyt kell fölkutatni, hanem csak a cluster-tagokat. Ezek aztán menjenek 10 nap karanténba. 5 nap után, negatív teszttel, szabadulhatnak.

 

bild, handelsblatt, dpa, 30.10.2020.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6016278700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása