Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

5 DOLOG, AMIT TANULTUNK A HÉTEN – taz, Berlin/RózsaS

2023. december 04. 17:51 - RózsaSá

5 DOLOG, AMIT TANULTUNK A HÉTEN – taz, Berlin/RózsaS
1. Nem minden rossz Németországban
Ha azt hiszed, már semmi sem megy, jön a következő nemzedék és jobban csinálja. A „Scholzomat” politikai csődbeismerése után , amely még a leghűbb kormánypártiakat is elkeserítette, a DFB U-17-es csapata legyűrte Argentínát, a VB félidejében. A német focinak van jövője, bármit is játszanak a franciák ellen. A migráció minden győzelem anyja.
2. A bádogosok népszerűbbek a kancellárnál
Aki másnak vermet ás... Merz, CDU-vezér: „A kancellár a hatalom bádogosa.” („Klempner der Macht“.) Ezzel jobban elijesztette az iparosokat, mint Habeck a fűtéskatyvaszával.
3. A kormányzás nem lesz könnyebb
Minden értetlenség ellenére az Ampel-t szinte sajnáljuk. Az alkotmányvédőbíróság először több klímavédelmet parancsolt neki, aztán megtiltotta, mondván, a maradék kovidpénzeket az eladósodás ellen kell fölhasználni. Egy másik bíróság a héten ismét elrendelte a klímavédelmet. Ki érti ezt? A hatalmi ágak megosztása (törvénykezés, közigazgatás, végrehajtás) védendő. de eléggé komplikált.
4. Halottakról jót, vagy semmit – Kissinger
Ezt is sokan félreértik. Miért nevezi a köztársasági elnök Kissingert „A szabadság és a demokrácia nagy harcosának”? Vietnám és Csíle ezt nem támasztja alá, több ezer halottjával. Nyilván szép kibékülése Németországgal, ahonnét a nácik elől menekülnie kellett és örök hűsége az SpVgg Fürth iránt.
5. Tramp gazdag ellenlábasai
A dúsgazdag iparmágnás, Charles Koch, a relatív szerény republikánust, Nikki Haley-t (51) támogatja Donald Trump (77) ellen. Igen ám, de így Joe Biden-t (81) legyőzhetik. Ideje, hogy a demokraták a következő nemzedéket is engedjék labdába rúgni.
taz, 2. 12. 2023
5 Dinge

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7418273681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása