Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Kedves Hont András, a virágzó tavasz, az smafu? RózsaS

2021. április 01. 06:08 - RózsaSá

Kedves Hont András, a virágzó tavasz, az smafu? RózsaS

Hooooosszú interjú az azonnali-in, 2021. márc. 29.

Kedves András!

Hol a derű, a biztatás, a humor? Egy (új) Prédikátor szól itt: "Minden hiábavalóság", (Préd. 1,2.).

Nincs új a nap alatt: A vén rókák (KériL, LengyelL, LendvaiP, BolgárGy) már mindent elmondtak és kitartanak - lásd, Ifjú Titán!

Sokban hasonlítunk: bennem is van kevéske Jézus Krisztus komplexus, elárasztás, vihar a fejemben - de megpróbálom szelídíteni, kanalizálni. Ám óvakodom a káromkodástól, a bőbeszédűségtől, a személyes dolgaim kirakásától - dohányzó fotót pedig végképp nem teszek föl! Nem jobb, ha szabatos, világos, közérthető, rövid vagyok?

-Igen, ott voltunk 2018-ban, a Kossuth téren, (ahogy 2010-ben, az Alkotmánybíróságnál is) amikor a Civil Ellenzéki Kerekasztal követelte, hogy az ellenzék ne üljön be az Országgyűlésbe (ne legalizálja Orbánt, ne legyen kollaboráns - legyen abszurd: fideszesek egymás között!).

-Minő alkalom Számotokra, hogy kitűnjetek a harcban - ne legyen fölösleges az életetek!

-A betű inflációja, a hígítás pusztító hatása egyidős az internettel. "Ha nem lenne internet, hová írnám föl, hogy ne legyen internet?" Az Ökobetyár egyre inkább közeledik: "Nekem nincs okostelefonom - én az eszemet használom." "Az értelmiségi munka megvetendő."

Te is eljutsz a "gyüttmentekhez", kedves András! Gumbrecht: Hogyan tettük magunkat fölöslegessé? (2020.8.26, ökobetyár-on).

-Vagy ökoremete leszel, vagy beállsz trollkodni (blikkfangoskodsz). Nincs tévém, mondta az egyik félisten. De rosszabbat tesz: beszél benne. Ne beszéljünk mikrofonba, emberhez beszéljünk! (Ökokiskáté, 1990). Százezer kattintásom van, mégis boldogtalan vagyok!

-Nem szégyen, hogy ellenzéki ellenzéki vagy. De az igen, hogy relativizálással próbálod mentegetni a a NER-t ill. magad. Tíz év alatt nem lehetett visszaszorítani a kórházi fertőzéseket, a félrekezelést? (Lásd SzijjártóL, hvg). Jobban tisztelnénk, ha föltépnéd az inged: Ide lőjjetek! Tévedtem! Ember, szembe mész velünk az Autobahn-on!

-A tudománykritika is egyidős a tudománnyal. Nekem 20 év kellett hozzá. A tudomány megbetegít, aztán büszke a botra, amit föltalál. Precht könyvében szépen leírja, mit tesznek a techóriások. (Jäger, Hirten, Kritiker - magyarul az ökobetyár-on). Lám, Neked is gyanús a számolás. (Szám, idő azóta van, mióta ember. "A világ mérhető oldala nem a világ, csak a világ mérhető oldala.")

-Identitáspolitika: Szakad a német társadalom?

-Már vártuk a járványt - a meglepő, hogy késett. Hány embernek kell még meghalnia, hogy mindenki észhez térjen? Minden nagyvárosi sérült. Ha ép lenne, nem volna nagyvárosi.

-A járvány maga az evolúció: kidobja a nem létszükségletű foglalkozásokat. Kevesen látják, hogy az e g é s z nem életképes - alapról kell újjá építeni!

-Az én utópiámban (1977-ben kezdtük Kölnben) nincsen járvány. Mézesmadzag vagy hullazsák? Akkor szűnik meg a járvány, ha kihalnak a vírustagadók? Most olvasom a SPIEGEL-ben, hogy van megoldás - ha van akarat. ("Vége lehet - de nem akarják.")

Mást kell olvasni a Prédikátornál:

Idd a borod és tiszteld az istent! (Préd. , 9.8).

 

Barátod:

RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr816487188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása