Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

ORSZÁGOS BOTRÁNY AZ ALLESDICHTMACHEN KÖRÜL - Wikipedia/RózsaS

2021. április 30. 09:22 - RózsaSá

ORSZÁGOS BOTRÁNY AZ ALLESDICHTMACHEN KÖRÜL - Wikipedia/RózsaS

Német színészek "Mindentbezárni" címmel ironikusan nyilatkoztak a kormány járványpolitikájáról és a kovid média-megjelenítéséről. A felháborodás után az 51 színész közül 23 visszavonta szereplését, a film az egész Németországot megosztotta.

A fölvételeken a félelem, az irigység, a bizalmatlanság általi kontaktszegény életüket gúnyosan kívánatosnak állítják be és a kormány intézkedései betartására szólítanak föl. A lezárást követő problémákat, a családi erőszak gyakoriságát, a gyerekek és a fölnőttek pszichikai megterhelését, a szegény-gazdag-szakadékot sikerként ünneplik. Szarkasztikusan üdvözlik az eltérő vélemények elítélését, az alapjogok csorbítását, az üres színházakat, a bezárt boltokat. Maga a kovid nem téma. Előrelátják, hogy a téves oldalról kapnak tapsot, ahogy a sajtó egyoldalú híradását is. U. Tukur sarkítása kiemelkedő:"Minden emberi ható-teret és cselekvési színhelyet kivétel nélkül be kell zárni. Csak ha mindnyájan nemcsak lelkileg, hanem testileg is kinyiffantunk, a vírus alól is kihúzzuk a gyékényt."

Jan-Josef Liefers, az Allesdichtmachen rendezője, szarkasztikusan megköszöni a sajtónak, hogy nem jön létre szükségtelen kritikus disputa a kormány okos intézkedéseiről. "Dicséri" a maszkviselést és az emberi érintkezés elkerülését.

Kritika

A kampány a járvány leküzdésének kicsúfolása, gúny és cinizmus helyett javaslatok kellenének. Ezeket az üzeneteket már ismerjük az oltásellenesektől és a konteókból: "A járvány pánikkeltés, a sajtó gleichschaltolva, a Bundesregierung autoriter."

Fokus magazin: Színész egoman belvilág. Az 50 színész számára az emberi szenvedés és a szolidaritás ismeretlen. Deutschlandfunk: Az egészségvédelem nevében nem szabad föladni szabadságjogainkat.

Politikusok is reagáltak: "Intelligens tiltakozás" (AfD), "Klasse playist" (Linke). A virológus Schmidt-Chanasit: "Mestermű, mindenkit föl kell, hogy rázzon." H. Streeck: "A politikának nem sikerült minden embert bevonni." A mentősök elítélték a videót, különösen a közben visszavont filmet, ahol ironikusan corona-légzést ajánlanak, mert ez emlékeztet a kovidosok légszomjára. Deutsche Stiftung für Patientenschutz: "Aki a korona-intézkedéseken nevetgél, nem mutat együttérzést a 80 000 járványhalottal és hozzátartozóikkal."

wikipedia deutsch, 30. 4. 2021.

allesdichtmachen

Megnéztem néhány részt, a tegnapi Maybrit Illner ZDF-vitát is végighallgattam. (A kulturált hangnemtől szinte elszoktam).

Meg akartam kérdezni, itthon melyik kormány alatt működtek három műszakban a krematóriumok, de gyorsan észbe kaptam.

Liebe Künstler, van, amivel nem lehet viccelni! Nem kívánom, hogy a gépen fulladozzatok!

Ismét föltűnt, hogy az origóra, a baj gyökerére senki sem kérdez rá, csak egy "valaki": a vírus.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr916517930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása