Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

OLTÁSKEDV SEMMI, KONTEO ÉS VAKCINA DOSZTIG – ZEIT/RózsaS

2021. augusztus 04. 10:30 - RózsaSá

OLTÁSKEDV SEMMI, KONTEO ÉS VAKCINA DOSZTIG – ZEIT/RózsaS

Bekövetkezett: sok oltóanyag, kevés oltakozó.

Hetek óta megtorpant az oltakozás Németországban. Az oltópontokon tétlenség (Müßiggang), ampullák kerülnek kiszelektálásra, külföldre vagy megsemmisítésre. A politikusok szerint hiányzik az alkalom és az ösztönzés. Mobil oltópontokat kell oda küldeni, ahol a legtöbb ember van: bevásárló központokba, közlekedési csomópontokba, munkahelyekre. Ha kell, csali-kolbász is bevethető, mint a türingiai Sonnenberg-ban.

Év elején versengés folyt az AstraZeneca-ért és a BioNTech-ért. „Ma utánuk kell menni, ez igen fáradtságos.” (Beatrix Zurek, München-i egészségház). Politikailag 70-80%-ra becsülték a hajlandóságot, valójában a felnőttek 60%-a immunizált, a teljes lakosság fele.

Egyre kevesebb az oltakozó, míg a dacolók száma marad. Ezek ezt mondják: „Sokan oltakoztak, nekem már nem kell.” „A félelemmel üzletelnek” - ez a sok éves ellenérv. Sokan a mellékhatásoktól tartanak. A komplikált fölvilágosítások, a trombóziskockázat is megtette a magáét. Sokaknak az oltás körülményes: két szabadnapot kell kivenniük; busszal, vonattal, autóval az oltópontra utazni.

Cosmo-stúdium, Uni Erfurt: Bár a nyár kezdetétől nő a bizalom a vakcinákban, ugyanakkor a betegségtől való félelem és az oltás szükségességének tudata csökken. Úgy gondolják, elegen vannak már beoltva. A kórházakban alig vannak kovidosok, az intenzíven a 3. hullám után 19%-ról 1%-ra esett a telítettség. Az egészségügyiek oltottsága június közepén 64% volt, itt is sok az oltás-szkeptikus. A tanárok hasonló arányban vannak beoltva, míg az ÖPNV (közlekedésiek), patikák és drogériák alkalmazottai 11%-ot mutatnak föl.(??). Épp ők mennek nehezen az oltópontokhoz. Körülményes számukra munkanapjukba időpontot beiktatni. Számolniuk kell az oltásreakció miatti betegszabadsággal is. Iskolákba és az egészségügyben könnyebb: az oltás a munkahelyen megszervezhető. A kórházakban a személyzet látja a kovid következményeit, így ők motiváltabbak. Itt két napos kiesés gyengeség miatt nem annyira problémás, mint egy szupermarket pénztárnál, vagy egy tisztító-cégnél.

ZEIT online 3. 8. 2021

Impfskepsis in Deutschland

KOMMENT

demokrata

Az oltás-megtagadás szolidaritás ellenes, veszélyes az egyénre, környezetére, megterheli a társadalmat. Nem okos magatartás!

rhododendron62

Dolgozók nehezen találnak alkalmat?

A környékemen (Bajorország) minden hétvégen van valahol egy oltópont: a tűzoltóságon, szállodákban, a mezőn. Aki nem akar, az remélhetőleg őszre kizárásokkal számoljon!

Nibbla

Ha 10M gyerek, 14 évesig oltásra kerülen, 61%-ról 70%-ra javulna az átoltottság (51/82 vs 61/72). /Összlakosság: 82 M/.

RS

Honnét ez a hiszékenység? Csak a környezetemben 3-4 egyetemet végzett ilyen van. Egyrészt vak hit a tudományban, másrészt vak hit az áltudományban. „Bevettem egy pirulát és másnap meggyógyultam”. (Dr: -Milyen jó, hogy ilyen gyorsan jött hozzám! -Miért? -Mert pár nap múlva magától is meggyógyult volna.) Sosem tudhatjuk igazán, ki-mi gyógyított meg: az orvos, az orvosság, saját testünk? Sokan elveszítették bizalmukat a hatóságokban. Zaklatást élhettek át: a rendőr inkább büntet, mint véd. Az interneten fénysebességgel terjednek a konteok – megágyaznak nekik, pl. a populisták. „Könnyű tudás”, mondja Heller Ágnes (Elmélkedések a hiszékenységről). Hogy a kovidot a kínaiak csinálták, egyszerűbb elhinni, mint a zoonózisok bonyolult mechanizmusát. Az emancipáció sem hozott csak jót. Győzködni őket reménytelen. Említsünk meg egy rokon-témát, ahol a „hívő” belátja, hogy ott a konteo képtelenség. „Ha a homeopátia hatna, már rég mind halottak lennénk. Már több mint száz éve, hogy idegen anyagok kerülnek a testünkbe mikrogramm és kisebb nagyságrendben, tehát olyan mennyiségben, amennyit a homeopátia is használ. Vérünkben több, mint 50 idegen anyag (kozmetikum-, tisztítószer-, peszticídmaradvány) található és kerül bele folyamatosan. Ezek többé-kevésbé mérgezőek, a mennyiségtől függően.” (Lásd még: A páciens esete a természetgyógyásszal.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7116648602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása