Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

MÁRKI-ZAY ÉS KRASZNAHORKAI A DIE ZEIT-BEN/600 ezres hetilap Hamburgból/RózsaS

2021. november 07. 13:49 - RózsaSá

MÁRKI-ZAY ÉS KRASZNAHORKAI A DIE ZEIT-BEN/600 ezres hetilap Hamburgból/RózsaS

Le tudja győzni ez az ember Orbánt? Márki-Zay Péter a kormány piszkos kampányára számít maga ellen. Hazatért Amerikából, hét gyereke van. Hogyan akarja a polgármester a túl hatalmas miniszterelnököt kihívni?

Ulrich Ladurner, Budapest, Hódmezővásárhely.

Nap süt a budapesti Hemingway étterem teraszára. Márki-Zay Péter gyors léptekkel jön, köszön, mosolyog és bemutatja embereit. Egyik a pénzügyeket, a másik a kommunikációt vezeti – és ez minden. Nincs több kíséret. Egy kis team, mely Márki-Zay Pétert óriási feladatában segíti: Legyőzni a magyar miniszterelnököt.

ZEIT, 4. 11. 2021

Kann dieser Mann Orbán besiegen?

Krasznahorkai László regénye »Herscht 07769«

Már egészen bizonyos, hogy a magyar Krasznahorkai László kedveli az untergang-szcenáriókat, melyeket bonyolult kisváros-burleszkekben jelenít meg. Így nézve a »Herscht 07769« is egy tipikus Krasznahorkai regény. Találunk benne káoszt, totális kísértést, félelmet és a posztkommunizmus mentális maradék-posztjait. Szembejönnek velünk, még a mellékszereplők alakjában is, furcsa figurák; zavaros, vidáman meghülyült, álmodozó, tősgyökeres, kedélyes-idióta alakok: nacionalisták, fastfood-árusok, könyvtárosnők, pszichológusok és emberek, akik csak család- vagy keresztnevek. Krasznahorkai új regénye egy hosszú, egyetlen mondat Németországról, főleg Türingiáról.

ZEIT, 4. 11. 2021

Roman László Krasznahorkai »Herscht 07769«

Lásd még:

13.10.2021, BR24

Lesen wie in Trance: Der neue Roman von László Krasznahorkai

Wenn das Universum im Nichts zu verschwinden droht, kann die Physikerin Angela Merkel es dann retten? Der neue Roman von László Krasznahorkai führt in den Kopf eines eigenwilligen Helden – und in die thüringische Provinz. Der Titel: "Herscht 07769".

13.10.2021, Uhr Deutschlandfunk

Lesen wie in Trance: Der neue Roman von László Krasznahorkai

Wenn das Universum im Nichts zu verschwinden droht, kann die Physikerin Angela Merkel es dann retten? Der neue Roman von führt in den Kopf eines eigenwilligen Helden – und in die thüringische Provinz. Der Titel: László Krasznahorkai "Herscht 07769".

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9816748574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása