Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

POLGÁRHÁBORÚ – Tüntetők és fuldoklók - RózsaS

2021. december 05. 23:57 - RózsaSá

POLGÁRHÁBORÚ – Tüntetők és fuldoklók - RózsaS

 

"A fiatalok kirabolják az öregeket és bezárják őket. Nem fognak lemondani kényelmükről, luxus-életükről." (2003, RS). Nyitány: A magánnyugdíjak einstandolása 2010-ben.

Ez a rémálom még Kölnben, 1986-ban ötlött fel, miután Robert Jungk (Fényesebb ezer napnál) arra biztatott bennünket, merjünk jövőszcenáriókat fantáziálni. Számba véve a kockázatokat, lista született. A belső polgárháború a 16. , a vírus a 26. helyre került. (Persze könnyű valamelyiket eltrafálni, ha 33-at fölsorolunk.)

Hát most megkaptuk – egy puskalövés nélkül. „Minél több fiatal bulizik, annál több idős hal meg.” A halott az halott – ha puskagolyó, ha tudatos felelőtlenség öl. A napi 200 áldozat mi más, mint a polgárháború kifinomult, alattomos, lassan ölő formája. Lincselés a lélegeztető gépen - a tettes soha sem kerül elő.

 

Sokaknak kutyabajuk: Nem hajlandók lemondani megszokott élvezeteikről. Az utazók nem hiszik magukról, hogy viszik a vírust, vagy nem érdeklik, hányan betegszenek és halnak meg. A vádlott így védekezne: ”Nem akartam gyilkolni. A közösségi oldalak megtévesztettek. A hatóságok hol ezt mondták, hol azt. Soha eszembe nem jutott, hogy én is megfertőzhetek másokat. Ha elmegyek oltásra, ki tudja, mit nyomnak belém? Amúgy is meghaltak volna, megváltás volt a számukra. Ha valaki meggyőz, biztos óvatos lettem volna.”

 

A helyzet persze sokkal összetettebb, mint az „Észak Dél ellen”-nél. Talán ez nem is fiatal-idős-konfliktus, hanem inkább oltatlanok az oltottak ellen. Ám az áldozat, az áldozat. Nem lehet minden potenciális vírushordozó mellé rendőrt állítani. Ne járjunk tömegrendezvényre – de hát az egész város egy tömegrendezvény!

 

A VÍRUS, AMELY MEGMENTETTE A VILÁGOT

Fölfedte: Ez a rendszer életveszélyes! Minden más, csak nem fenntartható. Egy szegény árus egy kínai állatpiacon megrengeti az egész világot? Hány ilyen gyönge pont van még? Mi lesz, ha egyszerre több fenyegetés lép föl?

Csapás, ha valaki elveszíti a munkáját, de a vírus megmutatta: ezek fölösleges munkahelyek (bullshit jobs). Jobb lett volna, ha nem is jönnek létre (utazás, turizmus, luxus-cikkek). Mesterséges munkahelyek, mint a szocializmusban. Miért van szüksége egy társadalomnak műkörmösre, kutyakozmetikusra, coach-ra? Mind főleg a városba költözéssel kapcsolatos. A vidéket egyenletesen belakni: kisebb kockázat. „Élj meg a körzetedben és a körzetedből!” (Ökokiskáté, 1990).

Ha a világ okul: visszavesz.

 

Saját kárán tanul az ember. Bár a kovidszámok riasztók (és bizonytalanok), szerintem a keményen megkínzott kovidos az összlakosság csupán 5-10%-a lehet. Ennyien lehetnek, akiket több napos láz és elesettség stresszelt és vérükbe ivódott az óvatosság. Aránylag kevesen lehettek, akik közvetlen hozzátartozójukat látták szenvedni. Mindig mások halnak meg. Mások apja-anyja, nagyszülei.

Mint a közúti áldozatoknál: A balesetek pontszerűek, térben és időben eloszlanak az országban. Képzeljük el, mi történne, ha egy egész kerület lenne súlyos beteg és halottak feküdnének az utcákon! Ekkor sokan okulnának.

Az intenzíveken nemcsak a betegek fulladnak meg, az ápolók is megindulnak utánuk: a stressz veszélyezteti egészségüket, családjukat. Azt is le kell nyelniük, hogy az oltatlanok rájuk támadnak. („Mengele vagy”). Sokan elhagyják a pályát, a maradékra még nagyobb teher hárul. Nem látjuk a tragédiákat az intenzíveken. Akik felelőtlenek, oltásellenesek, azokat „Csak egy éjszakára küldjétek el őket.”

 

 

A TÖMEGTÁRSADALOM KÖZÖNYE

Nemrég a 4-es metrón haldoklott egy embertársunk. A segélykérő technika ott volt a falon – senki sem nyúlt hozzá. A halottat valaki még le is fényképezte. Mikor este összeszámolják a halottakat, lassan eluralkodik rajtunk a közöny. Tudat alatt tabu-gondolatok rejtőznek: amúgy is meghaltak volna, mért nem vigyáztak, ránk hagyják a házat, lakást, bankbetétet.

 

VIRTUÁLIS VILÁG

Az emberek, mivel nem ők fuldokolnak a lélegeztető gépen, azt hiszik, az egész körülöttük csak egy sci-fi. Csak meg kell nyomni a gombot és eltűnik. Az életük átköltözött a képernyőre. A digitalizálással is lehet fának menni, nemcsak egy autóval. A technika áldás és átok.

 

LEMENT KUTYÁBA

négyről

két lábra állt

de a sok út közül

a legkönnyebbet választotta

a gépekét

ez becsábította a városba

ott meggazdagodott

de elhagyta istenét

elűzte barátait

és ismét négy lábra állt

lement kutyába

körülötte tömegek

még sincs senkije



Döbbenetes a kanizsai oltásellenes tanárok tüntetése! Nem véletlenül jött: Évek agymosása - a kormánypropaganda, a tv, az FB - megtette a magáét. Orbán levitte a tankötelezettséget 18 évesekről 16 évesekre. Tanulatlan, egyszerű embereket könnyebb manipulálni.

Az oltással chip-et nyomnak belénk!”„Ne korlátozzák a szabadságom!”



HOGYAN GYŐZZÜK MEG AZ OLTÁSELLENESEKET

A hamburgi ZEIT 2021. nov. 18-án erről írt.(Lásd ökobetyár-blog).

Több szintű érvelés kell, attól függően, kihez szólunk. Az első szint lehet az Orbán-féle: „Ha nem oltatod be magad, meghalsz.”

A szakszerű érvelés akadémiai publikumnak szólna, de nekünk is túl „tudományos” és lábon lőjük magunkat, ha így győzködnénk az oltáselleneseket. A laposföld-hívőknél sem ajánlatos direkt szembe menni, hanem egy olyan példát kell fölhozni, amely a társunknak is abszurd. (Ha a Föld lapos, mért nem folyik le róla a tenger?).

Ne mondjunk magunknak ellent! („Testünk nem-ismerete” - „Sokat tudunk”.)

Iskolázottaknak finom részleteket megmagyarázhatunk, de talán náluk sem tanácsos a sok igazság: „Az mRNS beépül sejtjeinkbe majd lebomlik.” „Szívizom-gyulladás, trombózis.” Az meg aztán végképp vérfagyasztó, hogy „50 millió ember közül 50 b e l e h a l t az oltásba”! Gondoljunk a lottózó tömegekre, akik bíznak a 0,0001% szerencsében!

*Szabadság-korlátozás? Ezen az alapon engedélyezhetnénk a pedofíliát vagy a másokra lövöldözést!

*Képzeljük el, ha nem lenne vakcina? Hányan fulladnának meg?

*Milyen érzés, ha megfertőzünk másokat? Egy kislány Mo.-on hazavitte a vírust az iskolából és édesanyja belehalt.

*Ha beül egy autóba, nem fél? Idén 500-an haltak meg az utakon, sokan kerültek kerekes-székbe, ezrek sérültek meg.

*Ha fél az oltástól, orvoshoz se menjen, ne is szedjen be semmiféle pirulát!

*Attól fél, hogy chip-pel irányítanak bennünket? Irányítanak, de nem chip-pel. Minden médiából dől az agymosás. Akkor ne nézzen reklámot, ne hallgasson híreket se – különösen bizonyos frekvenciákon!

VÉGE LEHET, DE NEM AKARJÁK - HÁNY HALOTT KELL MÉG?

 

Történelmi dokumentációk:

-Fotók a SOTE intenzívjéről (24.hu, 2021. márc. 18.),

-Egy önkéntes orvostanhallgató egy napja ("Ennyi beteget...", telex, 2021. márc. 23.),

-A Magyar Orvosi Kamara közleménye (mok.hu, 2021. márc. 22.).

-Film az Arad megyei kórház intenzív osztályáról („Nincs tüdeje”, Heti Napló, ATV, 2021. dec. 5.)

 

Akkor fognak cselekedni, ha a hajuk kezd kihullani... Mondták könyvünkre, amit a nehéz fémekkel szennyezett élelmiszerekről írtunk Kölnben, 1977-ben. Akkor évi 8000 halott volt az NSzK útjain, időben, térben pontszerűen elterítve, így nem lépte át az ingerküszöböt. Tempólimit még ma sincs. Mért szervezi meg az állam a vétlen harmadik, az utas, a gyalogos halálát? (Klaus Meyer-Abich). Autóipar: Ezek az élet költségei...

 

Mi is megrendeljük a hullazsákunkat: tönkre esszük-isszuk magunkat, elhízunk, órákat görnyedünk a képernyőknél. Csak hajtjuk a pénzt - nem táncolunk, nem éneklünk, nem játszunk - csak a halállal. Mi lenne, ha egészségesek maradnánk?

 

MÁR RÉG ÖSSZERAKTÁK, MIT KELL TENNI:

-Maszk és távolság, tömeg kerülése, oltás.

-Átlátszó, őszinte kommunikáció.

-Egységes terv, összehangolt föllépés EU- és világszerte.

-Teljes, szigorú lezárás - rövid időre.

-Zöld és piros zónák.

-A zöld zónák, tiszta cégek jutalmazása.

-Folyosók a zöld, tiszta zónák között.

-Szigorú határellenőrzés, karanténhotelek az ingázóknak.

-Szolidáris kovid-illeték vagyonokra, nyereségekre, pénztranszformációkra, magas jövedelmekre.

-Az egészségügyi dolgozók számának és fizetésének megemelése.

-Mentőcsomag vállalatoknak, segély a munkanélkülieknek.

-Új vakcinagyártók beindítása.

-A #ZeroCovid-mozgalom fölkarolása.

 

Jön a kötelező védőoltás, utána remélhetőleg föllélegezhetünk egy kicsit!

 

RS

www.okobetyar.blog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1816774584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása