Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

1,74 MILLIÓ SZABAD MUNKAHELY – SPIEGEL/RózsaS

2022. július 25. 07:30 - RózsaSá

1,74 MILLIÓ SZABAD MUNKAHELY – SPIEGEL/RózsaS

 

Repülő-koffer-pakoló, óvoda, vendéglő – munkaerőt keres. (Egyik sem alapvető. RS). 148 „Engpassberufe” van híján dolgozóknak, a Bundesagentur für Arbeit szerint. Egy idősotthon átlagban 8 hónap után talál ápolót. Egy klímatechnikusra 7 hónapot kell várni. Festő, pék, csomagkezelő is hiányzik. A babyboomer-generáció nyugdíjba megy és kevesebb fiatal kerül a munkapiacra. 2035-re 7 millióval kevesebb dolgozó lesz. (Most 45 M dolgozik, 83 M közül). Ha munkahelyek maradnak parlagon, hiányzik az értékteremtés, a jólét kerül veszélybe, Németország szegényedik. Mallorca, Madeira, Maldív sztk éveken át minden német számára elérhető volt. Egy Barcelona hétvége alig került többe, mint egy Berlin-München vonatjegy.

 

Ennek most vége. 7200 alkalmazott hiányzik a légi közlekedésben. Csak erős idegzetűek, jó kondícióban, nagy ádozatkészségűek vállaljanak egy repülőutat.

 

SPIEGEL, 16. 7. 2022

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8317890205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása