Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

5 DOLOG, AMIT A HÉTEN MEGTANULTUNK – TAZ Berlin/RózsaS

2022. december 04. 04:32 - RózsaSá

5 DOLOG, AMIT A HÉTEN MEGTANULTUNK – TAZ Berlin/RózsaS

1

Félig benne – totál mellé

Eleve világos volt: a VB Németország számára tök leégés lesz.

A nép egyik fele oda sem akart menni és hősiesen nyomta a bojkottfölszólításokat. A sportpurista másik fél pedig – minden realitást nélkülözve - Bastian Schweinsteiger-rel, 5:0-ról álmodott. A DFB pácban volt. Kritizálta a katari állapotokat – kicsikét. Mégis játszott – kicsikét. A karszalaggal kiesni tisztességesebb lett volna. Mégis egy bók: Németország, mint utolsó előtti, olyan jó volt, mint a taz Panter FC a médialigában. Mi ujjongtunk!

2

Habeck, a világbajnok

Hogy a tiltás ellenére is fölhúzhatták volna a one-love-szalagot? Habeck: „Kipróbáltam volna, mi történik.” Elfelejtette, hogy ő maga hajolt földig a katari emír előtt, amikor gázért kuncsorgott. Sikerrel, épp most jött a hír. „15 év szuper” - ünnepelt a miniszter. És most világbajnok – pimasz képmutatásban.

3

Németország megkönnyíti az állampolgárságot

Heil munkaügyi miniszter: „Németországnak segítő kezekre és okos fejekre van szüksége.” A dilettáns futballisták, a pincér nélküli kocsmák, a gondozók nélküli idős otthonok tekintetében ezt senki sem tagadja – kivéve Friedrich Merz-et. iPhone-t kezelni a legtöbb srác tud, de építeni nem. Ezért akarja az Ampel megkönnyebbíteni a bevándorlást és vele az állampolgárságot. Ezt az SPD önös érdekből teszi? Sok migráns polgáribb, mint Kevin Kühnert. Egykor az SPD a női választójogot sikerre vitte. És a legtöbb nő jobbra szavazott.

4

Lauterbach egészségügyi miniszternek ismét dolga akadt

Miután a kovid kikerült az érdeklődésből, L. hirtelen foci-rajongó lett. „Hansi Flick-nek személyes üdvözletem küldtem.” Ám most kiderült: a legkisebbeknek kell még több segítség. A gyermekklinikák pénz- és személyzethiányban szenvednek. És L.? Ez láthatóan nem sürgős neki.

5

Kína tanul Katartól

A VB mégis hozott valami jót is: a maszknélküli tömegek a stadionokban ösztönözték a nulla-kovid elleni tiltakozásokat Kínában. A kormány cenzúrázza a tv-képeket. Egy kis emirátus kommersz-event-je megingatja a világ legnagyobb diktatúráját. Legalább is egy kicsit.

TAZ, 3. 12. 2022

5 dinge, die wir gelernt haben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8217994276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása