Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

BAJOR BAJOK – CSU, a betiltó-párt – taz Berlin/RózsaS

2023. március 19. 19:11 - RózsaSá

BAJOR BAJOK – CSU, a betiltó-párt – taz Berlin/RózsaS

Markus Söder, a „Bierzelt-Cowboy”, (sörsátor-cowboy) legszívesebben a klímaváltozást is betiltaná. Mivel ez eddig nem sikerült, rászálltak a „Letzte Generation“ klímavédő csoportra. Kérik, az alkotmányvédelem nyilvánítsa őket „szélsőségeseknek”, hogy legálisan megfigyelhetők legyenek. Szerencsére a hivatal-elnök, Thomas Haldenwang, ezt nem találta jó ötletnek. Az Unió (CDU/CSU) a tempólimitet is tiltja – vagyis száguldjon mindenki, amennyit csak a lelkiismerete elbír. 6-11 millió tonna CO2-vel lenne kevesebb évente. Ám a konzervatív pártoknak nehezükre esik a helyzethez való alkalmazkodás. A tiltó-pártok története hosszú, kiemelkedik az abortusz-tilalom. Ha még ma is hatalmon lennének, az orvosoknak tilos volna tájékoztatni a terhesség-megszakításról. Politikájuk következményeit képtelenek reálisan fölmérni.

A cannabis is csípi a szemüket. Pedig milyen jól hangzana a bajor választási kampányban: „Kiffen, Küche, Kinder“ vagy „Morgens einen Joint und der Tag ist dein Freund“. Söder előszeretettel köti össze a hagyományt a modernnel: laptop és kantáros bőrnadrág. Még egy fát is átölelne közben és senki sem csodálkozna. De ne túlozzunk! Inkább nézegessünk régi videókat: Lützerath, amint egy rendőr elesik a sárban. (Az eltakarítandó szénre épült falu. RS). Kollégája ki akarja húzni, de ő is bent ragad. Amikor végre fölállnak, jön egy szerzetesnek öltözött klímaaktivista és visszalöki őket. Nem, ne legyünk kárörvendők! Ez csak informatív és tanulságos. Közben kiderült, a macskáim szeretik a tyúkhúslevest, amit kint felejtettem.

taz, 18. 3. 2023

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9318075544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása