Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

Jövő-szcenárió – előzenekarral

2014. augusztus 08. 21:12 - Ökobetyár

2014. július 8. Kijev-szcenárió

10 év után a szegény-gazdag elkülönülés átlépi a tűréshatárt. A gazdaság pang, nem tejel; eladták az utolsó állami jószágot is; az ország elvesztette hitelképességét: a bóvli állampapírok a kutyának sem kellenek; az aszályok hazavágták a mezőgazdaságot;

az adósarc sem hoz semmit: a jól adózó multik besokalltak és kivonultak; az itthon rekedtek kibújnak az adó alól vagy nincs is miből adózniuk; a kivándorlás megszűnik: a külföld hasonló gondokkal küzd: már nem képes többet fölvenni; itthon már kirabolták a nyugdíjasokat és a sokadik jövő nemzedéket is; újabb 500 000 zuhan a szegénységbe, újabb százezer fiatal lesz nagykorú évente, akik hozzá szoktak a kényelemhez; a kirobbanó kannibalizmus - saját pártkatonák kirablása - is hamar véget ér (joguk van nem hülyének lenni), a dörzsöltek és hatalmasok pedig biztosították magukat svájci számlákkal, fegyveres őrséggel, priváthadsereggel – itt van Kijev.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr906588939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása