Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

MÉRGEZNEK BENNÜNKET

2017. február 26. 12:09 - RózsaSá

MÉRGEZNEK BENNÜNKET

Már a mosóporoknál jeleztük, a magyar PERSIL más, mint a német (Mosógépek, Szelíd Energia Füzetek). Az ételes tálat most Raskó György borította ki:

*Élelemvásárláskor látta, hogy Ausztriában ugyanaz a márka olcsóbb – ahogy minden élelmiszer (odaát az ÁFA 10%).

*Magyar élelmet Ausztriában többnyire nem engednek árusítani. (Magyar fölvágott, virsli, kolbász – 80%-a ki van tiltva).

*Az osztrák vásárlók 50%-a nem nézi az árat, a magyaroknál 10% (háromszor kisebb keresetnél).

*Odaát eltűnik a füstölt áru, fogy a szárított (Serrano-, Pármai-, Bayonne-sonka, stb.).

A magyar magas élelmiszer-ÁFA (27% világcsúcs) miatt a magyar gyártók, hogy alacsonyan tartsák az árakat, olcsón próbálnak gyártani: olcsó (gyenge minőségű) alapanyag, sok adalékkal (tartósító, állagjavító, emulgátor, színezék). Az ungarikum csabai kolbász „abszolút egészségtelen”! (Ha per lesz, legalább fölfigyelnek!) A rossz minőségű élelmiszerek gyomor- és bélrendszeri megbetegedéseket (vastag-, végbélrák, fekély) okoznak. Szigorítani kell a szabályzást! (Klubrádió, Hetes stúdió, 2017. febr. 25,15:30, Raskó Görgy)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6212295105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása