Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

A VÍRUS FÖLFEDTE A KÁROS MUNKAHELYEKET 

2021. január 04. 07:49 - RózsaSá

A VÍRUS FÖLFEDTE A KÁROS MUNKAHELYEKET 

 

A kovid megmutatta, mely gazdasági szektorok nem krízisállók, vagyis fölöslegesek és károsak:

-Légi közlekedés,

-szórakoztató ipar,

-turizmus,

-gasztronómia.

 

Az ökokiskáté 1990-es "félparancsolatai" köszönnek vissza: Ne utazzunk sehova! Ne múljék el nap ének és tánc nélkül! Termeljünk élelmet és meleget, hogy szabadok lehessünk!

Nyilván a fenti ágazatok teljes és gyors leállítása is tévút lenne, de az alapos visszanyesésére megérett az idő. Ezt a vírus már elkezdte, de jobb lenne, ha magunk tennénk.

 

Az élet térjen vissza a régiókba. Az egyenletesen belakott területek reziliensebbek, mint a megaközpontok. A vidék mindig jobban vészelte át a válságokat. Épüljenek kisvasutak a központok és a vidék között. Mindenkinek lesz munkája: műveli a kertjét, építi a házát. Több százezer üres ház van vidéken.

 

Legyen gépirtás: a visszatérés az állati és az emberi erőre egészséget hoz. Ezt a testet nem íróasztalhoz teremtették. A természetbe való visszatérés gyógyít.

 

Lehet úgy termelni és szórakozni, hogy az ne járjon pusztítással. Évezredekig éltek így az emberek. Mielőtt a nagy gyárak leállnának, gyártsanak örök életű gépeket, hozzá sok pótalkatrésszel.

 

Az ökologista mindig örül:

-Ha süt a nap, melegszik a naphőgyűjtője.

-Ha esik az eső, locsolják a kertjét.

-Ha fúj a szél, forog a szélkerék-áramfejlesztője.

-Ha hideg van, kikapcsolja a hűtőjét.

 

Idd a borod és tiszteld az istent!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7916370792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása