Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

HULLADÉKTESZT – A HVG mellé dobott? - RózsaS

2021. augusztus 25. 07:07 - RózsaSá

HULLADÉKTESZT – A HVG mellé dobott? - RózsaS

Tisztelt HVG!

Örülünk a hulladéktesztnek (zhvg, 2021. aug. 23.), de néhány javítandót javaslunk:

*Kissé elsietve vezették be a hulladékszelektálást, lépcsősen kellene, egyszerűtől kezdve – több hónapos info-kampány után!

*A gyógyszernél főleg. „Ne szedjünk be semmilyen pirulát!” /Ökokiskáté/. Nem lehet mondani: „Bevettem egy pirulát és meggyógyultam.” Sosem tudhatjuk biztosan, mitől-kitől gyógyultunk meg. Sok gyógyszert írnak föl felelőtlenül, kis fejfájás és máris pirula kell. (Fejreállás a lepedő hintával* jobb). Sok lejárt tabletta is még használható, csak a hűtendők és a friss keverékek nem.

*Ha nem hevítjük túl az étolajat, teljesen elfogyasztható. Komposztra, kályhába, kis mennyiségben nem bűn!

*Nincs gumiabroncsom, busszal járok.

*Ne dobjunk 3-asat (PVC) és 6-osat (polisztirol) a sárga kukába?

Ne kérjünk ilyet, nem életszerű a számot böngészgetni. Igaz: Megy az égetőbe, mérgező dioxinok a levegőbe. Eleve ne legyen ebből göngyöleg!

*Műanyag játéknál ugyanez a helyzet: Ne legyen PVC-ből!

*Üveg 2025 után a kukába? Az egyetlen, ami jól visszaforgatható. Inkább további szigorítások jönnek. Ez a pont törlendő: Ne rontsuk a szelektálási hajlandóságot!

*Nincs szárazkenyér, ha kis odafigyeléssel beosztjuk a kenyeret. Nagy mosogatás sincs, ha kenyérrel kitöröljük a tányérunkat. A száraz (nem penészes) kenyér ehető! „Tejbepapi”; de vizezve, mikróban melegítve, éhes ember megeszi!

JOBB MEGELŐZNI, MINT SZELEKTÁLNI! Ki szeretne szalagon szemetet válogatni naphosszat?

Dr. Rózsa Sándor

Szelíd Energia Alapítvány

(Lásd még az „ökobetyár”-on: Intelligens tévesdobás/Nincs mosogatás!/A páciens esete a természetgyógyásszal;/Az okoskonyha;/Hogyan sütök 100 Ft-ból 1 kg kenyeret?/Dobozolt élelmet ne vegyünk!/*Spine Exercise Inversion Swing Sheet/Ökokiskáté.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1916669752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása