Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

FÖLJELENTETTÉK AZ EX-KANCELLÁR SCHRÖDER-T – ZEIT/RózsaS

2022. március 09. 17:09 - RózsaSá

FÖLJELENTETTÉK AZ EX-KANCELLÁR SCHRÖDER-T – ZEIT/RózsaS

 

Gerhard Schröder (SPD) 1998-2005 között volt kancellár. Utána a Gazprom és a Nord Stream AG orosz cégeknél vállal szerepet.

 

Emberiség elleni bűntett miatt Schröder ellen Hannover-ben büntetőfeljelentés érkezett, amit Karlsruhe-ba a főügyészségre továbbítottak. A feljelentés több személy ellen irányul. Schröder-t bírálják, mert nem határolódik el Putyintól. A politikus a Nord Stream társasági bizottság elnöke, az orosz állami Rosnefa felügyelő bizottság főnöke. Ezenkívül a Gazprom-nál is egy helyre pályázik. Elismeri az orosz kormány felelősségét, de relativizálja: „Mindkét oldalon követtek el hibákat. A szankciók nem szabad, hogy a diplomáciai kapcsolatok megszakításához vezessenek.”

Olaf Scholz kancellár fölszólította elődjét, lépjen ki az orosz cégektől. A Heidelberg-i SPD pártkizárását követeli. Az SPD vezetősége törölte Schröder-t a nagy szociáldemokraták listájáról (maradt 33). A Deutsche Fußball Bund (DFB) is követeli, adja fel funkcióit az orosz cégeknél és váljon meg DFB-tiszteletbeli tagságától. A Borussia Dortmund tagságát fölfüggesztette. Az Arbeiterwohlfahrt (AWO) elvette Schröder-től a Heinrich-Albertz-békedíjat.

 

KOMMENT

Jasef: Schröder haverkodása Putyinnal visszataszító, de ezért följelenteni? Milyen paragrafus alapján?

 

Schalipoo: Akik ilyen képtelen följelentéseket írogatnak és ezzel elvonják az igazságszolgáltatást fontos ügyektől, megérdemelnék, hogy viseljék az eljárás költségeit. Még nincs véleményterrorizmus Németországban. Lehet valaki a többségtől eltérő véleményen, ezt közölheti vagy hallgat. A följelentések a populizmus torzszülöttei.

 

Craan: A följelentő úgy vélte, Schröder magatartása jogba ütköző.

 

Tim: A büntetőjog ilyen följelentések ellen eszközöket kínál. Tehető ellen-följelentés, igazságtalan meggyanúsítás miatt. Ezt Schröder nem teszi, mert a shitstorm-ot csak tovább szítaná. Legjobb ignorálni.

 

Hkaspar: Nem véleményszabadságról van szó, hanem korrupcióról, akkora pimaszsággal, amit szerencsére Németországban nem ismerünk. Nyilván Schröder-t korrupcióval nem lehet vádolni, akkor sem, ha néhai hivatala hírnevének árulásával pénz üti a markát.

 

Pommer79: Mi más, ha nem korrupció, ha orosz gázcégektől pénzt kap, míg az orosz kormány gázstoppal fenyeget? 17 éve kilépett a politikából, ezért magánszemély és az alkotmány neki is szavatolja a szabadságjogokat.

 

Kandas: Elképesztő, mennyire védik Schröder-t, aki a háborús bűnös Putyintól nem akar elhatárolódni. Ez a haramia megtámadott egy szuverén államot.

 

Haptioterix: Mint „Altkanzler”, adófizetők által pénzelt irodát tart fent. Minden más, csak nem magánszemély.

 

ZEIT online, 9. 3. 2022

Strafanzeige gegen Schröder wegen Verbrechen gegen die Menschlichkeit

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9717776582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása