Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

NOVÁK, A KÉTSÉGES LÁZADÓ – ZEITonline/RózsaS

2023. április 26. 09:02 - RózsaSá

NOVÁK, A KÉTSÉGES LÁZADÓ – ZEITonline/RózsaS

A párthű elnökasszony visszadobta Orbán besúgó törvényét. A mindenható Orbán erre az aránylag jelentéktelen posztra rakta NK-t, aki most kekeckedni merészel. Ha valaki kételkedik az alkotmány szerinti szereposztásban („Az apa férfi, az anya nő”), vagy a gyermek nemét kétségbe vonja, akkor a „házmesterek” névtelen följelentést tehetnek. NK: „Ezzel az alaptörvény értékei gyengülhetnek.”

A kormány egy EU-„ Whistleblower”-irányvonalat használt ki. NK tehát vereséget mért Orbánra? Aligha lett hirtelen egy rebellis, hisz a Fidesz egyik vezető politikusa, ex-családjogi minisztere. Vajon Orbán – NK révén – visszakozott? Tíz éve folytat homofób politikát. A kritikákra fütyült.

Egy válasz lehet Mo. izoláltsága. Az orosz agresszió óta Orbán helyzete drámaian romlott. Addig a lengyel, szlovák, cseh szövetségeseivel egységes frontot képezett (V4). Különösen a migráció, de jogállami kérdésekben is folyton ütközött Brüsszellel. Orbán lándzsahegyként tetszelgett a vélt EU-impérium elleni harcban. Mindig számíthatott a lengyel konzervatív kormányra, de a háború ennek véget vetett. Míg a lengyelek az oroszokat keményen elítélték, Orbán Putyin barátja maradt – és ezzel elszigetelte magát.

ZEITonline, 25. 4. 2023

Eine zweifelhafte Rebellin

KOMMENT

Ulrich Haussmann: A heterók nem tudják, mit jelent kisebbségként egy olyan világban élni, ahol a többség „normálisan” megélheti szexualitását. Ebben a szubkultúrában a partnereket több száz km is elválaszthatja egymástól. Az olcsó kommersz is megalázza őket.

M.Kalt: Egy Orbán-taktika, a vélemény megerősítésére. Nem lenne első ízben.

Avatar: Ez lehet egy szimuláció az EU felé, „Checks and balances“ . A csőd felé tartó Mo. következő kormányából Orbán kieshet. Akkor a szavazók emlékezni fognak Novákra.

PeterPlys: Az EU-tagság feltételeiből kimaradt a minimális demokratikus, szociális és jogállami követelmény. Pótolandó! Aki ez ellen vét, azt ki kell zárni – egyszerű többséggel.

RS: A Klubrádió reggel ezt már leadta, nálam is jobban figyelt. Hajrá, Klubrádió!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6418110932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása