Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

HOGYAN KERÜLJÜNK AZ OLTÁSLISTA ELEJÉRE? - Der Spiegel

2021. január 13. 16:52 - RózsaSá

HOGYAN KERÜLJÜNK AZ OLTÁSLISTA ELEJÉRE? - Der Spiegel

A KÖZSÉGEK KÖVETELIK A FÖLVILÁGOSÍTÁST

A városok zaklatva érzik magukat a korai kérdezősködéstől. A községek képviselői az oltás-információkat elégtelennek tartják. Gerd Landsberg (Deutsche Städte- und Gemeindebund):

"Az oltás megkezdéséhez országos fölvilágosító kampányra van szükségünk. Az emberek bizonytalanok; hallják, hogy indul az oltás, de nem tudják, mit tegyenek." Kellene egy TV-spot-sorozat. Az információk legyenek egy portálról lehívhatók. A következő hetekben csak az idősotthonokban oltanak - de ez nem közismert. Mozgó oltócsapatok indulnak el. A városokban a lakosok kérdésekkel bombázzák a városházákat. Ezáltal a hatóságok, az orvosok, a telefonközpontok szükségtelenül terhelve vannak. A Biontech-vakcina dec. 27-én kerül először beoltásra.

HOGY KERÜLJÜNK AZ OLTÁSLISTA ELEJÉRE?

Én mikor kerülök sorra? - kérdik a lakosok. Az új koronaoltás-rendelet sokak számára kijózanító: Bár minden Németországban élőnek joga van a vakcinára, de több millió lakos nem felel meg a "legmagasabb", "magas" vagy "emelt" kritériumnak.

Ön sem? Íme néhány tipp a feljebb jutáshoz:

Az áhított 1. kategóriába akkor sem kerül, ha igazolványában születési dátumát kis ügyességgel 1940 elé hozza. Pályázzon meg egy segédgondozói állást egy idősotthonban! Ne féljen, az oltás után nyugodtan fölmondhat.

Túl fáradtságos? Próbálja meg a 2. kategóriát! Ide a gondozásra szorulók vagy terhesek szoros kontaktszemélyei kerülnek. Kérdezze meg egyszerűen a szupermarket kassza-sorában azt az őszhajút, aki aprópénzét számolgatja. Neki biztosan nincs senkije. Férfiak párjuk gyerek-óhaját teljesítsék - az egészség áldozatokat követel.

A 3. kategória probléma nélkül elérhető: egyen annyit az ünnepek alatt, hogy testtömeg-indexe 30 fölé ugorjon. Alternatíva: Igya tönkre a máját! Biztosan képes rá.

Profi-tipp: Árassza el környezetét oltáskritikus gúnyiratokkal a megfelelő forrásokból. Minden oltás-ellenessel, aki kilép a sorból, Ön egyet lép előre!

DER SPIEGEL, 24. 12. 2020.

Ezt is rossz érzéssel továbbítom. Talán a cinizmus itt nem helyénvaló. Mégis régi kérdést vet föl: Mért fizessük az önmagukat roncsoló betegbiztosított társaink (dohányosok, nagyivók, halálugrók) gyógyítási költségeit? RS

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6116387244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása