Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

A TAZ 5 TANULSÁGA – A balos berlini Tageszeitung-ból/RózsaS

2022. október 27. 18:16 - RózsaSá

A TAZ 5 TANULSÁGA – A balos berlini Tageszeitung-ból/RózsaS

1

Inflation ist scheiße

Pecunia non olet, ezt már nemcsak a római császár Vespasianus tudta, hanem a WC-szolgáltató Sanifair is. Hogy a pénzénél maradjon, az Autobahn-toiletek ezentúl 70 cent helyett 1 €-ba kerülnek, ...ként. Azért ne csinálj oda az ajtaja elé, ahogy a szólás mondja: „Will ein Klomann zu viel Mäuse, mach ihm einfach vors Gehäuse!“

2

Nincs kegyelem a regrutáknak

Dél-Korea, nyakában északi „testvérével”, a katonaságnál nem ismer tréfát. A népszerű K-Pop-Boyband BTS is megkapta behívóját és megpróbált huzakodni – sikertelenül. Most 1,5 évig az egész banda csak katonadalokat játszhat.

3

Valami előterjesztés készül a kannabiszről

Etwas zu Cannabis vorlegen“, kerülgette a forró kását Sabine Grünberg az egészségügyi minisztérium szószólója, a szerdai sajtótájékoztatón. Egy istenért nem akart kijönni a száján a fű legalizálása. Pedig tömegek várják a kormány áldását.

4

Mért mennek a német levelek csigatempóban?

Fél ország föl van háborodva. Ez a (posta) apokalipszis kezdete? A válasz: Nincs elég postás. Ki a fenének van kedve esőben-hóban egy rakás papírral egész nap házalni?

5

A saláta esete a brit miniszterelnökkel

A Daily Star bulevárlap egy viccet engedett meg magának: közzétette, hogy egy fej saláta tovább marad friss, mint Liz Truss hivatalban. Hogy hitelesebb legyen a verseny, honlapjára livestream-en ellenőrizhető kirakott egy ilyen zöldséget. A performanszt bárki követhette éjjel nappal. Fogadásokat is kötöttek: saláta vs Truss. Aki a salátára fogadott, nyert.

 

TAGESZEITUNG TAZ, 22. 10. 2022

5 dinge, die wir diese woche gelernt haben - taz.de

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr717964398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása