Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

BELARUSZ KÖVETKEZIK? - Putyin terve – ZEITonline/RózsaS

2023. február 21. 07:17 - RózsaSá

BELARUSZ KÖVETKEZIK? - Putyin terve – ZEITonline/RózsaS

A Süddeutsche Zeitung tudni vél egy tervről, miszerint Putyin Belaruszt 2030-ig lépésenként gazdaságilag és politikailag bekebelezi. A cél egy közös állam, orosz vezetéssel. Lukasenko bejelentette, területvédelemre 100 000 – 150 000 fős szabadcsapatot verbuvál. Az „ukrajnai tapasztalatokra” hivatkozik. Kína a háború eszkalációjától tart. Csin Gang külügyminiszter fölszólított „bizonyos országokat”, ne játszanak a tűzzel. Az agressziót Kína eddig nem ítélte el. Kiel Institut für Weltwirtschaft (IfW): Ukrajna a megigért fegyverek egynegyedét nem kapta meg.

Az US-pénzcsomagnak is csak a fele érkezett meg. Németország pénzt elsősorban saját háborús kárai enyhítésére ad ki. Zelenszkij: „A jövő világrendje Ukrajnában dől el. Eltökéltségre van szükség.” Orosz politikusok Biden látogatását választási kampánynak látják, amelyben Z. egy szolga szerepét kapta. Oroszország fölszólította Svédországot, adja ki a Nord Stream robbantás vizsgálati eredményeit. Az IfW egy eddig még nem nyilvános becslése szerint a háború eddig 16 mrd $ kárt okozott a világgazdaságnak. (Vagy hasznot? Újratermelés, GDP, stb. RS). Az orosz gazdaság 2022-ben 2,1%-kal zsugorodott. Ma de. Putyin tv-beszédet tart, amit újévkor elhalasztott.

D. Kuleba ukrán külügyminisztert a NATO-ban várja Jens Stoltenberg és az EU-külügyi biztos, Josep Borrell.

ZEITonline, 21. 2. 2023

China warnt vor Eskalation, Russland plant scheinbar Belarus-Übernahme

KOMMENT

betolerant: Kína figyelmezteti Oroszországot, de fegyvereket akar neki adni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr718054608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása