Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

A LETZTE GENERATION ÉS A MINISZTER – ZEITonline/RózsaS

2023. április 21. 06:20 - RózsaSá

A LETZTE GENERATION ÉS A MINISZTER – ZEITonline/RózsaS

A „Letzte Generation” 2021-ben alakult egy éhségsztrájkkal. A klímarombolás ellen tiltakozva ismételten megbénítja a közlekedést, főleg Berlinben. Az aktivisták leragasztják magukat az úttestre. Volker Wissing (FDP) közlekedési minisztert idegesítik. Március elején a miniszter épülete elé egy tűzoltókocsival vonultak föl, majd a házat jól lelocsolták, hogy egy „hideg zuhanyt” szórjanak a miniszterre, aki „lábbal tapossa a klímatörvényt”.

A klímavédő csoport bejelentett akciója előtt Wissing így panaszkodott: „Ez a csoport sosem kereste velem a párbeszédet. Mi azonban tisztelettel bánunk velük és megfontoljuk, hogy talán igazuk is lehet.” (Abban, hogy a fosszilisek rongálják a klímát? RS). Közösen kellene jó megoldásokat kidolgozni. „Az a közlekedéspolitika, mely éket ver a társadalomba és a szélsőségeseket beengedi a parlamentbe, nem jó politika.” A csoport több száz aktivistával le akarja Berlint bénítani, még a kormánynegyed forgalmát is. Wissing: „A klímavédő program (Klimaschutzsofortprogramm) májusban kerül a kormány elé. Ebben a közlekedésről is sok szó esik.” Robert Habeck (Grüne) gazdasági miniszterrel egy egész sor javaslatot dolgoztak ki. Mindez még azért nem nyilvános, mert a klímavédő törvényben nem látható haladás.

ZEITonline

19. 4. 2023

Letzte Generation

KOMMENT

Az FDP az autó-lobby szószólója, a klímát beáldozza az autóiparért. Ellenzi a tempólimitet is. A „Wohlstand” nyilván így tartható fönn – de meddig? A többség vidáman elfurikázza a klímát.

RS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8218107208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása