Ökobetyár

High tech vagy low tech? | öko-retro-bio-grín

GYERMEKHALÁL A SZMOGTÓL - EU Umweltagentur (EEA) – ZEIT/RózsaS

2023. április 24. 06:53 - RózsaSá

GYERMEKHALÁL A SZMOGTÓL - EU Umweltagentur (EEA) – ZEIT/RózsaS

Az Európai Környezetügynökség közzétette, hogy Európában évente 1200 gyerek hal meg idő előtt a légszennyezéstől, továbbá sokak egészséges fejlődése akadályozott. A koppenhágai hatóság a gyerekvédelem erősítésére szólított föl. Gerardo Sanchez (EEA): „ A forrásnál kell visszafogni a káros anyagokat. Ezek az autók, az ipar és a fűtés. Legyen több zöld az iskolák és az óvodák környékén, mert ezek szűrik a levegőt.” Az elmúlt évek intézkedései ellenére sok EU-állam légszennyezettsége a WHO határértékeit meghaladja. A városi lakosság 90%-a rossz levegőt lélegez be, melyben túl sok a finom por, az ózon és az NO2.

ZEITonline, 24. 4. 2023

Gefahren für Kinder

Luftverschmutzung in Europa weiter zu hoch

KOMMENT

Quatschkopf: Nem segít, hogy Habeck az elmúlt 2 évben 19 szénerőművet indított be, hogy az utolsó 6 A-reaktort pótolja. (Tényleg? RS).

peter-kauch: A Schwarzwald-ban lakunk. A szomszéd nedves fát éget, a füstöt a hőszivattyúnk beszívja. Az olaj és a gáz teljesen, melléktermékek nélkül ég el – a fa pedig megújuló... (A hőszivattyú tévedés, ahogy a többi állítás is. Egy csemete 10 év alatt lesz tüzelő. Ha nem éri erdőtűz...RS).

twix: Még sosem volt ilyen tiszta a levegő – az iparosodás óta. Az autókra szűrő került, egyre több az E-jármű. Riogatásra semmi ok. (Ha a Te gyereked kapna Kruppot, másképp látnád! RS).

thiak: Berlin volt olyan okos, hogy a Tempelhofer Feld-et, mint földközeli szélcsatornát, szabadon hagyta. A CDU pedig most teszi tönkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okobetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6218109164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása